Gaisrą ugniagesiams pavyko likviduoti per 12 minučių. Pranešama, kad degė remontuojamos kolonos viduje esantys piroforiniai junginiai bei naftos produktai 20 kvadratinių metrų plote.

Kaip DELFI antradienį sakė "Mažeikių naftai" atstovaujantis Mindaugas Voldemaras, šiuo metu vykdomi sudegusios kolonos pjaustymo darbai, todėl darbų aikštelėje nuolat budi ugniagesiai, nes skylant žiežirboms pjaustant metalinę kolonos dalį gali užsidegti jos viduje užsilikę naftos produktai. Tai ir įvyko pirmadienį popiet.

Jo teigimu, tai yra technologinis procesas, o darbų aikštelė yra atskirta ir aptverta.

Pasak ugniagesių, dėl gaisro buvo laikinai sustabdyti kolonos remonto darbai, šiuo metu jie vėl tęsiami.

Šiuo metu nukentėjusioji kolona yra pergabenta į metalo laužo aikštelę, kuri nesusijusi su jokiais technologiniais procesais, ir demontuojama pagal darbo saugos reikalavimus. Kolona pjaustoma gabalais, šalinamos reaktifikacinės lėkštės - apžiūros būdu įsitikinama, ar minėtosios dalys dar tinkamos naudoti, ar ne.

Kolonos viduje yra per daugelį metų vykusių naftos perdirbimo procesų metu susikaupusių atliekų ir apnašų, pvz., piroforinių junginių, kurie turi savaiminio užsidegimo savybę. Siekiant išvengti savaiminio užsiliepsnojimo, kolonos vidus laistomas, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.