Rokiškio policija pirmadienį pranešė, kad sekmadienį nuvykus į vieną Taikos gatvėje esantį butą buvo rastas jau išdarinėtas vyriškio lavonas. Ant jo matėsi ištisinis pjūvis nuo kaklo iki pilvo apačios. Jis buvo užsiūtas buitiniu siūlu. Vidaus organai buvo sukrauti į maišelį, šalia buvo padėti medicininiai įrankiai.

Pasak rajono policijos viršininko Stasio Meliūno, įtariama, kad maždaug prieš penkerius metus Rokiškio teismo medicinos eksperto padėjėja dirbusi 45 metų moteris kaimynui pjūvius atliko po mirties.

„Mes turėjome žinių, kad vyriškis serga, - DELFI sakė S.Meliūnas. – Kai po jo mirties gavome pranešimą, nuvykome į namus užfiksuoti mirties faktą ir nuspręsti, ar jo palaikus perduoti teismo medicinos ekspertams į Panevėžį. Tačiau paaiškėjo, kad mirusiojo namuose „ekspertizę“ jau atliko kaimynė“.

S.Meliūnas sakė, kad pirmadienį apie 15 val. į policiją iškviesta Juodupės miestelio gyventoja teisinosi norėjusi tik gero.

„Kadangi tokie dalykai niekam net į galvą nešautų, todėl įstatymų leidėjai nėra numatę, kokią veiką jai galėtume inkriminuoti ir kaip nubausti - sakė S.Meliūnas. - Visiems ir taip aišku, kad miręs žmogus yra vertas atitinkamos pagarbos, taip su lavonu nesielgiama. O čia - imama ir lendama į organus, išimami audiniai, kad pašarvotas lavonas geriau laikytųsi...“

„Moteris neturėjo tikslo išniekinti palaikus, ji norėjo padėti – esą norėjo, kad nesklistų kvapas, jog jis geriau atrodytų pašarvotas “, - Rokiškio policijos viršininko teigimu, greičiausiai mirusiojo vidaus organus moteris būtų įdėjusi į karstą ir palaidojusi.

Mirusysis vyriškis artimųjų neturi, todėl jo laidotuvėmis rūpinosi kaimynai. „Kaimo ekspertės“ išmėsinėtas vyriškis išvežtas į Panevėžio teismo medicinos ekspertizės centrą, ją dar kartą apžiūri ekspertai.

„Baisu, - sunku ką ir pasakyti, - Juodupės seniūnė Liucija Bliūdžiuvienė neslėpė, kad ją šis įvykis be galo sukrėtė. – Ta moteris žmonėms padėdavo perrengti mirusius žmones, Mano žiniomis, mirusio vyriškio draugė paprašė kaimynės jį sutvarkyti, nes jo veidas buvo labai tamsus. Ji išėjo ir kaimynę paliko vieną kambaryje. Tik vėliau moteris sužinojo, kas įvyko“.

„Tai galima traktuoti tik kaip lavono išniekinimą, nes mes puikiai suprantame, kad taip elgtis negalima, - sakė seniūnė. – Moteris norėjo geriau, tikrai nebuvo jos valioje piktų kėslų, tačiau jos elgesio pateisinti negalima“.

Rokiškio policija taip pat aiškinasi, ar tai vienintelis žmogus, kuriam buvusi eksperto padėjėja atliko savavališką ekspertizę. Kaimo žmonės sakė, kad kai kurie Juodupės gyventojai kaimo ekspertę jau praminė kanibale.