Kaip DELFI pranešė Vilniaus priešgaisrinėje ir gelbėjimo tarnyboje, apleistame name gaisras kilo apie 15 val. Nors ugnis nespėjo išplisti, tačiau išdegė namo vidus. Įvykio vietoje dirbantys ekspertai ir tyrėjai aiškinasi, dėl kokių priežasčių negyvenamajame name galėjo įsiliepsnoti ugnis. Viena iš versijų - tyčia buvo padegtos name esančios šiukšlės.

Pasak ugniagesių, gaisro metu niekas nenukentėjo. Apleistuose namuose glaudžiasi benamiai, tačiau namą apžiūrėję gaisrininkai nepastebėjo, jog kas nors čia būtų gyvenę.

Sekmadienio popietę Šnipiškėse kilęs gaisras - jau aštuntasis šiais metais. Penktadienį beveik toje pačioje vietoje taip pat, įtariama, buvo padegtas namas.

DELFI primena, kad pernai sudegintas 31 apleistas namas. Yra versijų, kad gaisrai kyla nuo benamių pamirštų užgesinti laužų ar numestų nuorūkų, tačiau vietiniai gyventojai neabejoja, kad tai - tyčiniai padegimai.

Pirminį tyrimą dėl gaisrų Šnipiškėse atlieka Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ikiteisminio tyrimo grupė. Vėliau medžiaga bus perduota prokuratūrai.