Policijos pareigūnai informuoja, kad sekmadienio vakarą, apie 19.14 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie Telšių rajone, Buožėnų k., viešąją tvarką pažeidusį asmenį.

Kaip buvo pranešta, įsisiautėjęs neblaivus vyras viešoje vietoje elgėsi vandališkai ir agresyviai – tampė buvusią sugyventinę už rūbų, keikė ją necenzūriniais žodžiais, iš ausies išplėšė auskarą, o nuo kaklo nutraukė grandinėlę.

Į įvykio vietą operatyviai nuskubėjusius pareigūnus pasitiko tik nukentėjusioji. Įtariamasis, kaip papasakojo moteris, sėdo ant dviračio ir nurūko savais keliais. Suskubę sulaikyti viešąją tvarką pažeidusio piliečio, pareigūnai, sėdę į tarnybinį automobilį, leidosi įkandin jo.

Šiek tiek pavažiavus kaimo keliais, Sarakų k. buvo pastebėtas apibūdinimus atitinkantis, dviračiu riedantis asmuo. Jį sustabdžius, informacija pasitvirtino – dviračio pedalus mynė tas pats, Buožėnuose siautėjęs 43-iejų įtariamasis (gyv. Telšių r., Gedrimų k.).

Nustačius 2,37 promilių girtumą ir piliečiui sužinojus, kad už viešosios tvarkos pažeidimą jis bus pristatytas į areštinę, pastarasis nieko nelaukęs šoko ant dviračio ir bandė sprukti.

Jo kelionė ilgai netruko. Nuo pareigūnų neblaiviam įtariamajam nepavyko pasprukti nei dviračiu, nei jį metus – bėgte.

Sulaikius neblaivų vyrą, jis ir toliau elgėsi agresyviai – pareigūnų atžvilgiu vartojo necenzūrinius žodžius bei įvairiais veiksmais priešinosi pasodinamas į tarnybinį automobilį.

Jo neadekvatus elgesys tęsėsi ir pakeliui į policijos komisariatą – vyras vis įžeidinėjo pareigūnus bei galvą trankė į tarnybinio automobilio stiklą.

Už viešosios tvarkos pažeidimą, asmens atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas), už važiavimą dviračiu išgėrus iškelta administracinė byla pagal LR ATPK 131 str., o už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą – administracinė byla pagal LR ATPK 187 str.