Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Praeityje su organizuota nusikalstama grupuote sietam klaipėdiškiui pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, narkotiniais ir psichotropiniais vaistais bei disponavimo netikru vairuotojo pažymėjimu. Šis Rumpiškės g. gyventojas buvo įtariamas ir vienos klaipėdietės turto sugadinimu.

2014 m. gruodžio mėn. policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl automobilio „Peugeot“ sugadinimo – jis buvo apipiltas dažais. Nukentėjusiajai padaryta didesnė nei 1 000 Eur turtinė žala.

Į uostamiesčio areštinę uždarytas reketininkas
Uostamiesčio KPONTV pareigūnai greitai nustatė ir sulaikė anksčiau 7 kartus už vagystes, neteisėtą disponavimą ginklais ir narkotikais teistą klaipėdietį.

Buvo gauta duomenų, kad jis iš buvusio automobilio savininkės sutuoktinio prievartavo 7 000 Lt. Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai įtariamąjį sulaikė, kai iš 1981 metais gimusio klaipėdiečio paėmė 1 000 Lt.

Beje, nustatyta, kad turto prievartautoją ir auką praeityje siejo bendra nusikalstama veikla. Klaipėdos miesto policijos komisariatų tyrėjai atlieka kelis ikiteisminius tyrimus, kuriuose nuo turto prievartavimo nukentėjusiam klaipėdiškiui yra pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo apgaule užvaldant išsinuomotus darbo įrankius.

Už turto prievartavimą sulaikytam vyrui teks atsakyti ir už neteisėtą disponavimą psichotropiniais bei narkotiniais vaistais, revolveriu, disponavimą netikru vairuotojo pažymėjimu. Šie daiktai rasti jo bute Rumpiškės g.

Teisėsaugininkams nepavyko nustatyti automobilį dažais apipylusio asmens, tačiau ikiteisminis tyrimas dėl kitų nusikalstamų veikų perduotas prokurorui kaltinamajam aktui surašyti.

Su įkalčiais sulaikytas įtariamasis buvo uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Šiuo metu jis atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau įvykdytą nusikaltimą.

LR BK 181 str. 1 d. už turto prievartavimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.