Automobilio "Citroen C5" vairuotojas Povilas Algis M., gim. 1940 m., Šilutės keliu važiavo su žmona Valentina namo iš Dituvos sodų. Prancūziško automobilio ekipažas jau buvo beveik privažiavęs žiedinę Jakų sankryžą, kai iš žiedo dideliu greičiu išskriejo automobilis "Toyota Hilux", kuris, kirtęs ištisinę liniją, išvažiavo į priešingą eismo juostą.

"Toyota" trenkėsi į senukų automobilį, kuris po smūgio nulėkė nuo kelio ir apvirto ant stogo, o visureigis nuvažiavo tolyn, tačiau žmonės jį pavijo, sustabdė ir žolėse rado vairuotojo išmestus raktelius.

Tarp priekinių sėdynių salone aptikta nugerta stiklinė su gėrimu, kurio spalva labai primena alų. Atvykus policijai, nustatyta, kad visureigio vairuotojo Kęstučio A., gim. 1978 m., organizme yra leistina norma alkoholio - 0,23 prom. Bet ligoninėje nustatytas daug didesnis girtumas - 1,73 prom.

Į ligoninę išvežta automobilio "Citroen C5" keleivė Valentina M., gim. 1940 m. Moteris skundėsi skausmais šone ir krūtinėje. Medikai buvo iškviesti ir visureigio vairuotojui. Jį buvo ištikęs šokas.Suleisti raminamieji vaistai nepadėjo, tad ir jis išvežtas į ligoninę.

Prieš pat avariją Klaipėdos krašte buvo gerokai nuliję, tad kelio danga buvo šlapia.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.