Lietuviams Stasiui Skarbaliui ir jo žmonai Virginijai Skarbalienei pateikti kaltinimai dėl netinkamo dokumentų rengimo. Nustatyta, kad sutuoktinių pora įmonių vadovams teigdavo, kad turi licenciją, pagal kurią turi teisę teikti įdarbinimo paslaugas, rašo recruiter.co.uk.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad S. Skarbalius prisidengęs netikru Nyderlandų piliečio Charleso Luske‘o vardu įkūrė „CV Staff Services“ įmonę ir gavo iš Jungtinės Karalystės (JK) samdytojų licencijavimo tarnybos (GLA) teisę verstis asmenų įdarbinimu suteikiančią licenciją ir šios licencijos pagrindu bankuose buvo turėjo kelias sąskaitas.

Licencija verstis šia veikla nuo 2011 m. atnaujinta keturis kartus, o metinė įdarbinimu žemės ūkio sektoriuje veiklą vykdžiusios „CV Staff Services“ įmonės apyvarta pasiekė 1,6 mln. svarų (2,26 mln. eurų). Sutuoktinių pora areštuota 2013 m. kovo mėn. po to, kai inspektoriai apsilankė „CV Staff Services“ ir pastebėjo, kad kai kurie darbuotojai į vadovą kreipiasi Stasio, o ne Charleso vardu.

S. Skarbalius nuteistas 2,5 metų kalėjimo, o V. Skarbalienė – 3 metams kalėjimo.

„GLA tarnybos veikla iš esmės paremta pareiškėjų sąžiningumu. Licencija nėra teisė, jos reikia nusipelnyti, o tie, kas ją gauna, tampa atsakingi už pažeidžiamus asmenis, kurie dažnais atvejais būna išnaudojami“, - sakė teisėjas Simonas Lawleris.