Į Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (apskr. VPK) Jurbarko rajono policijos komisariatą sausio 29 d. kreipėsi 85-erių metų Jurbarko r. sav. Jurbarkų seniūnijos gyventoja. Moteris nurodė, kad apie 10 val. į jos namus atėjo dvi nepažįstamos moterys, prisistačiusios socialinėmis darbuotojomis, atnešė keletą pakuočių kruopų, miltų ir prašė parodyti mokėjimo už elektrą knygelę bei teigė, kad reikia sutikrinti elektros rodmenis, pakeisti elektros laidų dėžutes. Viena iš moterų išsivedė nukentėjusią į kiemą.

Po nepažįstamųjų „socialinių darbuotojų“ apsilankymo senolė pasigedo 700 eurų įvairiomis kupiūromis. Nukentėjusi moteris tiksliai neįsidėmėjo kaip atrodė ją apgavusios moterys, tačiau keletą požymių nurodė: viena iš jų buvo apie 40 metų amžiaus, vilkėjo pilkos spalvos striukę, buvo su akiniais, šviesia megzta kepure, kita moteris - dėvėjo kepurę, pilkais banguotais plaukais, stambesnė ir nedidelio ūgio, išskirtinis požymis – apatiniai dantys geltono aukso spalvos.

Moterys galėjo atvykti su „Škoda“ markės automobiliu, tamsiai mėlynos spalvos.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus būti atidesnius ir budresnius, neįsileisti į namus nepažįstamų asmenų, saugoti savo turtą, o pastebėjus įtartinus asmenis ar moteris, atitinkančias nurodytus požymius, nurodytą automobilį, prašome pranešti Marijampolės aps. VPK Jurbarko r. PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams (adresu Kauno g. 28, Jurbarkas), bendrojo pagalbos centro telefonu 112, telefonais 8 447 71257, 8 698 53002 arba el. paštu jurbarkorpk.bud@policija.lt.