11 žmonių pateko į Kauno ir Kėdainių ligonines.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, ant turistų užgriuvo sugriuvęs apleistas pastatas, kurio viena siena buvusi mūrinė, kita dalis medinė, stogas šiferio.

Iš viso pastate buvo apie 15 žmonių - Čekijos 24 dviratininkų grupės nariai. Kilus vėtrai, jie prisiglaudė minėtame pastate prie mūrinės sienos. Jai nuvirtus, nuolaužos rimtai sužalojo 11 žmonių: apie 18 val. 5 vaikai ir 3 suaugusieji buvo nuvežti medikų į Kauno universitetines klinikas, 3 suaugusieji - į Kėdainių ligoninę.

Kaip DELFI teigė Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Skubios pagalbos skyriaus vedėjas Kęstutis Stašaitis, į klinikas sekmadienio vakarą buvo iš viso buvo pristatyti 8 žmonės, iš kurių 5 – vaikai.

Vieno suaugusio asmens į Pagynę paimti vyko KMUK reanimobilis.

Daugiausiai darbo turėjo vaikų skyriaus medikai – 3 vaikai pateko į ligoninę, o 2 – į reanimacijos skyrių.

Gyvybei gresia pavojus

KMUK Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos vadovas prof. Rytis Rimdeika teigė, kad daugumos sužeistųjų būklė – ypač sunki.

„Šiuo metu KMUK gydomi 8 ligoniai, o vienas jau išleistas gydytis ambulatoriškai. Nukentėjusiųjų amžius – nuo 17 iki 19 metų. 4 ligoniai gydomi ligoninėje, kiti – reanimacijoje. Dauguma jaunuolių patyrė labai sunkius sužalojimus – kojų kaulų lūžiai, dubens kaulų lūžiai, galvos traumos. Be jokios abejonės kai kurių sužeistųjų gyvybei gresia pavojus“, - DELFI sakė R. Rimdeika.