Teisėjas Patrickas McCartanas priėmė sprendimą byloje, kurioje buvo kaltinamas dvi prostitutes apvogęs lietuvis. Skelbiama, kad nusikaltimą jis įvykdė apsimetęs klientu. Be to, teisėjas negailėjo gerų žodžių dviem moterims, kurios po vagystės dar bandė stabdyti jas apšvarinusį nusikaltėlį.

32 metų lietuvis M. Grazevičius, gyvenantis Mančesteryje, teisme savo kaltę, kad viename Dublino viešbučio numerių neteisėtai įkalino ir apšvarino dvi moteris, neigė. Nusikaltimas buvo įvykdytas 2013 metų liepos 17 dieną. Teismas šį sausį jį pripažino kaltu.

Jaunam vyrui teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis privalės atlikti Airijoje.

2013 metų vasarą dvi prostitutės iš Čekijos savaitgaliui atvyko į Dubliną, kur išsinuomojo apartamentus ir tikėjosi užsidirbti.

Skelbiama, kad merginos užsidirbo apie 5 tūkst. eurų ir juos paslėpė spintoje. Skelbiama, kad lietuvis pokalbių programėle „Viber“ susisiekė su viena iš prostitučių ir susitarė susitikti. Pranešama, kad M. Grazevičius prostitutėms sutiko mokėti 220 eurų už valandą.

Sutartu laiku į viešbutį atvyko vyras ir užėjo į moterų apartamentus. Netrukus paskui jį įėjo ir lietuvis. Neįvardytas vyras stumtelėjo vieną moterį ir nurodė ramiai sėdėti ant lovos. Tuo metu lietuvis kambaryje pradėjo ieškoti pinigų. Nors prostitutės ir melavo, kad pinigai laikomi viešbučio seife, M. Grazevičiaus tuo nepatikėjo. Vagystės metu viena iš moterų bandė bėgti, bet jai nepavyko.

Galiausiai vyrai pinigus surado. Viena moteris vagis bandė stabdyti, ji sudraskė lietuvio marškinius. M. Grazevičius jai bandė įbrukti voką, ant kurio buvo užrašyta „40 proc.“ – pareiškė, kad tai esą pinigai už tylėjimą.

Moteris pareikalavo grąžinti visus pinigus. Lietuvis jai pagrasino pridarysiantis rimtų problemų. Netrukus į konfliktą įsikišo viešbučio personalas, ir M. Grazevičius buvo nuvestas į patalpą, kur ir sulaukė policijos pareigūnų. Su savimi lietuvis turėjo 2 tūkst. 675 eurus. Jo bendrininkui pavyko pasprukti.

Policijos pareigūnams apklausos metu jis teigęs, kad pinigai jo. Esą į Korką jis atvykęs apsipirkti ir paskutinę minutę nusprendęs pasilepinti masažu. Jis tvirtino, kad moterys, pamačiusios kiek jis turi pinigų, nusprendė pasipelnyti ir apkaltinti jį vagyste.

Teisėjas negailėjo gerų žodžių „dviejų nusikaltėlių nepabūgusioms drąsioms jaunoms moterims“.