Už nužudymą skiriama maksimali bausmė - iki gyvos galvos. Tačiau nusikaltimo dieną vargu ar bent vienas įtariamųjų apie tai pagalvojo. Tiesa, nepilnamečiui maksimali bausmė neskiriama, tačiau už sunkų nusikaltimą, jei išties jį įvykdė, nelaisvėje turės praleisti gana ilgą laiką.

Prokurorai siekia, kad trečiadienį į teismo salę atvestas paauglys maksimalų laiką praleistų suimtas. Pats vaikinas neslėpė veido, tačiau pagal įstatymą, jo veido žiniasklaidai negalima rodyti.

Paauglys į teismą atvežtas su dar vienu įtariamuoju. Po kelių valandų pokalbio su abiem įtariamaisiais kraupaus nužudymo byloje, teismas nusprendė, kad nė vienas jų šiuo metu negali likti laisvėje. Kiek po 14-tos valandos teismas paskelbė, kad nepilnametis suimamas dviem mėnesiams, įtariamas jo bendras - mėnesiui.

Šešiolikmetis į teisėsaugos akiratį pateko su bičiuliu, gimusiu 1983 m., kai sausio 16 d., 15.10 val., Kaune, J. Borutos g., namuose, rastas moters (gim. 1946 m.) lavonas kirstine žaizda galvoje.

Nusikaltimo dieną įtarimai žiauria žmogžudyste krito įvykio vietoje sulaikytam neblaiviam (0,84 prom.) moters anūkui (gim. 2000 m.). Vėliau sulaikytas ir kitas įtariamasis (gim. 1983 m.). Abu uždaryti į areštinę.

DELFI primena, kad Kauno VPK pareigūnai pasakojo, kad apie nužudymą policiją informavo nužudytosios brolis. Jis niekaip negalėjo prisiskambinti moteriai, tad pats nuvyko į jos namus.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas teigia, kad moters mirties priežastis - kirstinė žaizda galvoje. Pagal medicininius duomenis, nužudymas įvykdytas neseniai, per pastarąją parą. Vienas iš nužudymo įrankių – kėdė, dar bus tikslinama ar įrankių buvo daugiau. Įtariamasis moters anūkas buvo sulaikytas vietoje.

Šešiolikmetis, neigęs, kad prisidėjo prie nusikaltimo, per apklausą pareigūnams papasakojo visai kitokią versiją. Pirminiais duomenimis, nusikaltimo motyvai yra turtinio pobūdžio. Vaikinas kaltinamas artimo giminaičio nužudymu bei nužudymu iš savanaudiškų paskatų. Dėl įtarimų sunkiu nusikaltimu prokurorai kreipėsi į teismą prašydami suimti paauglį ir jo bičiulį.

Nepilnametis policijai žinomas, policijoje pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Abu - dėl tame pačiame name sukeltų gaisrų.