Kauno apylinkės teismas praneša, kad priimtas nuosprendis buvo grindžiamas liudininkų parodymais, garso įrašais bei įsiteisėjusiu išteisinamuoju nuosprendžiu, priimtu Andriaus Ūso byloje.

Teismas taip pat priteisė mažametės motinai iš O. Girdauskienės 5 tūkst. eurų neturtinę žalą ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų teisme.

Neviešuose teismo posėdžiuose byla buvo nagrinėjama pusantrų metų, per kuriuos įvyko apie 20 posėdžių. Posėdžiai gana dažnai buvo atidedami dėl kaltinamosios ligų ir prašymų baudžiamojoje byloje padaryti pertrauką.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

DELFI primena, kad A. Ūsą Drąsiaus Kedžio šeima kaltino mažametės tvirkinimu. Kaip liudininkė ne kartą apklausta O. Girdauskienė tvirtino, esą kaimynystėje pas Kedžius augusi mažametė niekuomet nemeluodavo, tad ji tikinti, kad vaikas buvo tvirkinamas. D. Kedžios sesuo Neringa Venckienė su savo broliu taip pat tvirtino, kad mažametė buvo seksualiai išnaudojama jos mamos ir A. Ūso ir filmavo mergaitės pasakojimus bei veiksmus.

A. Ūso artimieji po jo mirties siekė reabilituoti. Teismas, išnagrinėjęs bylą, paskelbė, kad velionis netvirtkino mažmetės. Ėmė aiškėti, kad byloje gausu melagingų liudijimų. Kaip viena įtariamųjų dėl melo byloje yra ieškoma D. Kedžio sesuo N. Venckienė. Moteris slapstosi užsienyje.