Kauniečiui pareikštas kaltinamas ne tik dėl 5 mergaičių tvirkinimo, bet ir dėl dviejų mažamečių išžaginimo. Jam paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. H.Ganusauskas jam pateiktus kaltinimus vadina absurdu ir kliedesiais, tačiau prokurorai tiki bylos perspektyvumu.

Jie remiasi ne tik nukentėjusiųjų, liudytojų parodymais, bet ir teismo medicinos ir psichologinės ekspertizės aktais bei ekspertų apklausos protokolais. Norint įsitikinti, ar mergaitės neapkalba kaltinamojo, visoms 5 nukentėjusioms, kurių amžius nuo 8 iki 11 metų, buvo paskirtos psichologinės ekspertizės. Ekspertizių rezultatai buvo ne įtariamojo naudai.

Siaubingą žinią apie dukters santykius su kaimynystėje gyvenančiu pusamžiu vyru, vaikų vadinamu dėde Hansu, vienos mergaičių motina sužinojo visai atsitiktinai. Moteris pastebėjo mergaitės pėdkelnėse ties lyties organais nemažą plėštinę skylę ir paklausė, kur ši susiplėšė drabužį. Mažametė ne iš karto, bet prisipažino, kad su draugėmis lankėsi pas kaimyną, kuris ir suplėšė pėdkelnes.

Kaimynas jos dukterį ir dar kelias mergaites kviesdavęs pas save į kiemą ar namą, vaišindavęs jas vaisiais, saldainiais, o paskui liesdavęs lyties organus, glamonėdavęs. Išklausinėjusi dukrą apie jos ir kitų mergaičių apsilankymus pas H.Ganusauską, moteris susitiko su kitomis motinomis. Tokios žinios šokiruotos moterys birželio 6-ąją patraukė į prokuratūrą.