Per sekmadienio vakarą vykusią operaciją ambasadoriaus Sadulajano Nigmatovo automobilyje nebuvo. Kol kas nė viena Vidurio Azijos šalių vyriausybė šio įvykio nekomentavo.

Saugumo agentai sulaikė penkis vyrus, tarp kurių buvo Tadžikistano ambasados vyriausias administratorius Bachtiaras Kuralovas ir vairuotojas.

Pasak pareigūnų, B. Kuralovas tvirtina, kad, paprašytas žmonos, važiavo į Tadžikistaną, o paskui sugrįžo.

Saugumo agentams apieškojus ambasadoriaus automobilį ir jį lydėjusią transporto priemonę, buvo rasti 62 kilogramai heroino, 54 tūkst. dolerių (216 tūkst. litų) grynais ir banko čekis 1,261 mln. svarų sterlingų (7,6 milijonų litų), sakė Kazachstano Nacionalinio saugumo komiteto Alma Atos skyriaus atstovas spaudai Azatas Amirgalijevas.

Krata buvo daroma dalyvaujant Tadžikistano ambasadoriui ir Kazachstano užsienio reikalų ministerijos pareigūnams, sakė A. Amirgalijevas.

Pasak atstovo spaudai, dalį narkotikų buvo planuojama parduoti Alma Atoje, kita dalį turėjo patekti į Rusijos ir Vakarų Europos juodąsias rinkas.

Pilietinio karo 1992-1997 metais sugriautas Tadžikistanas tapo svarbiausiu narkotikų keliu iš Afganistano į Rusiją ir Vakarų Europą.

Prekybai narkotikais padėjo suklestėti ekonominė suirutė, plačiai iškerojusi korupcija ir pinigų plovimas buvusiose sovietų respublikose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją