Po praeitą savaitę alytusplius.lt paskelbtos dar vienos istorijos pareigūnai aiškinosi situacijos aplinkybes.

„Pastebėjus pasikartojusią informaciją apie paslaptingąjį BMW, Alytaus apskrities VPK vadovas pareigūnams suformavo užduotį patikrinti viešoje erdvėje paskelbtą informaciją“, - sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė.

Pareigūnai susisiekė su moterimi, kuri sausio 20 dienos vakarą prie Naujoje gatvėje esančio prekybos centro „Rimi“ sutiko du maždaug 10-12 metų vaikus. Jie buvo išsigandę, sakė, kad juos užkalbinę nepažįstami vyrai kvietė pasivažinėti prabangiu BMW. Vaikai klausė, ar moteris neturinti telefono, kad galėtų paskambinti tėvams.

Alytiškė vaikus nusivedė prie savo automobilio ir kartu su vyru parvežė juos jų nurodytu adresu. Žmonės vaikus išleido prie daugiabučio laiptinės ir, palaukę, kol jie įeis į vidų, nuvažiavo. Jie viešai papasakojo šią istoriją, norėdami perspėti alytiškius būti budrius ir saugoti savo vaikus.

Paskelbta istorija susidomėjus policijai, moteris pareigūnams nurodė vietą, kur pagalbos prašę vaikai – mergaitė ir berniukas – sakė gyvenantys.

„Apklausus gyventojus, išsiaiškinta, kad apibūdinti vaikai ten negyvena. Taip pat peržiūrėtos prekybos centro stebėjimo kameros, bet ir jos tyrimui menkai ką padėjo dėl nekokybiško vaizdo įrašo ir tamsaus paros meto“, - sakė policijos atstovė K. Janulevičienė.

Policija prašo gyventojų apie įtartinus asmenis, apie galimai nusikalstamą veiką, apie nedelsiant informuoti pareigūnus, kad jie galėtų iš karto reaguoti, nustatyti įtarimą keliančius asmenis ir užbėgti už akių galimiems nusikaltimams.