Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas pra­dė­jo iki­teis­mi­nį ty­ri­mą dėl pel­ny­mo­si iš ki­to as­mens pros­ti­tucijos. Su­lai­ky­tos dvi įta­ria­mo­sios 1963 me­tais gi­mu­sios mo­te­rys. Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą ku­ruo­ja Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra.

Iš kai­my­ni­nių dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai, pra­vė­rę lan­gus, alaus ir ki­bi­nų mė­gė­jus įspė­da­vo: „Ki­bi­ni­nė už­da­ry­ta.“ Įky­res­niems pa­aiš­kin­da­vo, kad ant­ra­die­nį čia bu­vo pil­na po­li­ci­jos, ba­ro sa­vi­nin­kę ir vi­rė­ją „su­sė­mė“.

Pa­sak alaus ba­ro-ki­bi­ni­nės dar­bą ste­bin­čių­jų iš ar­ti, vie­na su­lai­ky­tų­jų – in­di­vi­du­a­lio­sios įmo­nės alaus ba­ro-ki­bi­ni­nės sa­vi­nin­kė Zi­ta B., ki­ta – šios įmo­nės vi­rė­ja Ro­ma. Ap­lin­ki­niai gy­ven­to­jai ma­tė, kad ant­ra­die­nį iš ba­ro-ki­bi­ni­nės po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai iš­ve­dė ir dar vie­ną ne­pa­žįs­ta­mą mer­gi­ną.

Apie alaus ba­ro-ki­bi­ni­nės veik­lą, in­ter­ne­to erd­vė­je re­kla­muo­ja­mą kaip dar­nių šei­mų lais­va­lai­kio pra­lei­di­mo vie­tą, aly­tiš­kiai se­niai įta­rė ne­ge­ra. Čia bū­riuo­da­vo­si gir­tos kom­pa­ni­jos, pa­si­tai­ky­da­vo ir muš­ty­nių, ken­tė­jo ap­lin­ki­nių dau­gia­bu­čių na­mų gy­ven­to­jai.

Aly­tiš­kių mo­te­rų aist­ras kurs­tė gan­dai apie alaus ba­ro-ki­bi­ni­nės man­sar­dos pa­tal­pas ir jų pa­skir­tį. Jos jau­di­no­si dėl sa­vo vy­rų, per­ne­lyg daž­nai už­si­gei­džian­čių alaus su pu­te­le.

Kol vyks­ta iki­teis­mi­nis ty­ri­mas, iš­sa­mes­nės in­for­ma­ci­jos ne­tei­kia nei Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra, nei Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sia­sis po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas.