Airijoje gyvenusios ir nužudytos lietuvės J. Lubienės dukra greičiausiai buvo nužudyta, nes būtų galėjusi atpažinti motinos žudiką.

Mergaitė buvo nužudyta antrame namo, esančio Airijos Kilorglino mieste, aukšte. Manoma, jog vaikas matė, kaip nužudoma jos motina, ir bandė nesėkmingai pabėgti. J. Lubienei, kurios palaikus pareigūnai aptiko virtuvėje, peiliu buvo durta 20 kartų.

Pareigūnai, sekmadienį atvykę į 27 metų lietuvės namus, teigia pasijutę kaip „skerdykloje“.

Detektyvai įsitikinę: aštuonerių moksleivė taip pat tapo auka, nes būtų galėjusi pareigūnams atpažinti žudiką.

„Panašu, kad vaikas pažino žudiką, todėl ir buvo nužudyta. Būtų galėjusi jį atpažinti, taigi nusikaltėlis nusprendė nerizikuoti. Akivaizdu, jog peiliu darbavosi šaltakraujis žudikas. Padarysime viską, kad jį rastume“, - sakė policijos šaltinis.

Pareigūnai spėja, jog J. Lubienė ir jos dukra buvo nužudytos šeštadienį tarp 14.30 ir 17.30 val. vietos laiku. Nusikaltimo vietoje būta labai daug kraujo, tad spėjama, jog žudikas aukų namus paliko išsitepęs krauju ir ištiktas nemenko streso.

Kol kas nesulaikytas nei vietas įtariamasis.

„Jolanta bandė su žudiku kovoti ir išgelbėti savo dukrą, todėl paimtų kraujo ir odos mėginių analizė galėtų suteikti daugiau informacijos. Galbūt aukos panagėse rasime žudiko DNR, gal namie liko jo pirštų atspaudų. Jolanta ir Enrika pažinojo žudiką, dabar mums svarbiausia nustatyti motyvą“, - teigia policijos šaltinis.

Ketvirtadienį paaiškėjo, jog Jolanta paskutinius mėnesius bijojo, jog bus nužudyta tiek ji, tiek jos vaikas. Ji netgi buvo kreipusis į pareigūnus su prašymu skirti apsaugą.

Detektyvai aiškinasi, ar grasinimai susidoroti ir buvo priežastis, kodėl nužudytoji po dviejų savaičių ketino visam laikui grįžti į Lietuvą.

Šeštadienio vakarą artimieji galės pasiimti nužudytųjų palaikus. J. Lubienės vyras Marius ir sesuo Kristina norėtų, kad jos būtų palaidotos Lietuvoje.

M. Lubys į Airiją iš Švedijos, kur dirbo, atskrido sužinojęs apie žmonos ir dukters nužudymą.