Tokią versiją Agurkas iškėlė pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme, kur po pertraukos vėl nagrinėjama Agurkinių gaujos byla.

Teisme liudijo Tomas Leščiukaitis, kuris prisistatė ir V. Sadausko, ir S. Velečkos draugu. Jis taip pat patvirtino, kad iki 2003 metų balandžio dirbo Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos inspektoriumi.

Liudytojo biografija spalvinga – jam 2003 metais buvo pareikšti įtarimai, kad jis kartu su Kauno mokesčių inspekcijos pareigūnais Valentinu Šventoraičiu, Rimvydu Sadausku ir kitais grobstė pridėtinės vertės mokesčius. Valstybei padaryta maždaug 400 tūkst. litų žala.
Šiuo metu T. Leščiukaitis yra vienos bendrovės direktorius.

Liudytojas pasakojo, kad su V. Sadausku buvo draugai, todėl jis esą papasakodavo kai kurias savo patirtis.

„Jis man pasakojo, kad į jį buvo pasikėsinta. Jis ėjo namo, išgirdo žingsnius, atsisuko ir pamatė vyrą, kuris buvo užsimaukšlinęs kapišoną, ir atkišęs ginklą. Tada Vidas pats išsitraukė ginklą ir užpuolikas pabėgo“, – teigė T. Leščiukaitis.

Jis esą žinojo, kad V. Sadauskas konfliktuoja su agurkiniais. Nesutarimai esą ypač paaštrėjo, kai be žinios dingo V. Sadausko draugas Tomas, pravarde Varlė, kuris galimai priklausė agurkinių gruupuotei.

„Vidas sakė, kad išsiaiškino, jog agurkiniai Varlei įvykdė egzekuciją, kad jį nušovė Asilas. Vidui agurkiniai lyg ir siūlė pinigų, kad jis nebesikapstytų dėl Varlės nužudymo, bet jis buvo kovotojas už teisybę“, – tikino T. Leščiukaitis.

Nužudytojo V. Sadausko sesuo yra liudijusi, kad iškart po nužudymo T. Leščiukaitis esą skambino S. Velečkai ir klausė, ar ne jis tai padarė.

„Tikrai Sauliui neskambinau. Nors ir buvome asmeniškai pažįstami, nemanau, kad turėjau jo telefono numerį. Pažįstu Vido mamą, seserį, žmoną. Joms tik pasakiau, kad tikrai išlįs, kas nužudė Vidą. Taip ir nutiko“, – teisme liudijo T. Leščiukaitis.

Jam teisme klausimų turėjo ir pats S. Velečka-Agurkas. Jis paprašė liudytojo papasakoti, kaip V. Sadauskas susijęs, jog keli teisėjai, prokurorai buvo išversti iš kėdžių.

„Saulius, matyt, turi omenyje tai, kad du Kauno teisėjai neteko darbo ir lyg buvo nuteisti už tai, kad paėmė kyšį, kurį lyg davė V. Sadauskas. Jis kažkaip atskleidė ir vieno Kaišiadorių prokuroro negerus darbus“, – vardijo T. Leščiukaitis.

„Vadinasi, V. Sadauskas turėjo daug priešų, kurie galimai norėjo jo mirties“, – savo prielaidą garsiai išsakė S. Velečka.

T. Leščiukaitis tvirtino nemanąs, kad tokie priešai imtųsi žudyti.
Kaltinimai dėl V. Sadausko nužudymo pateikti S. Velečkai ir Dmitrijui Romanvičiui. Agurkas kaltinamas organizavęs nužudymą, o D. Romanovičius – nurodymą įvykdęs.

Bylos duomenimis, 2011 metų kovo 4 dienos rytą Kaune nušautas V. Sadauskas. Žudikas jo patykojo tada, kai jis automobiliu „VW Transporter“ atvežė dukrą į mokyklą, ją palydėjo ir vėl grįžo į automobilį.

Kai V. Sadauskas atsisėdo prie vairo, D. Romanovičius iš pistoleto „Makarov“ su duslintuvu į auką paleido devynis šūvius. Vyrui buvo peršauti vidaus organai, sutraiškyta miego arterija. V. Sadauskas nukraujavo ir mirė vietoje.

Nušovęs verslininką D. Romanovičius nubėgo į netoliese stovintį automobilį, kuriame jo laukė Vilmantas Veršulis, kuris dabar yra valstybės saugomas liudytojas. Jis ir vairavo automobilį.

Važiuojančiame automobilyje žudikas persirengė, drabužius ir pistoletą sudėjo į kuprinę ir atidavė vairuotojui.

V. Sadauskas Lietuvoje išgarsėjo 2009 metais, kai dalyvavo Lietuvos prezidento rinkimuose, tačiau jis net nebuvo registruotas kandidatu, nes nesurinko reikiamo parašų skaičiaus.

V. Sadausko nužudymo byloje nukentėjusiomis yra pripažintos jo mama, dvi seserys ir žmona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)