Teisėjų kolegija konstatavo, kad teismai pagrįstai pripažino kaltu Joną Dambrauską už Sergejaus Novikovo nužudymą. Nors dalis byloje esančių duomenų neatitinka leistinumo reikalavimų, tačiau, Teismo vertinimu, leistinų ir patikimų įrodymų visuma nepalieka jokių abejonių, kad būtent Jonas Dambrauskas dėl savanaudiškų paskatų įvykdė šį nužudymą.

Atmestas ir prašymas švelninti Jonui Dambrauskui paskirtą aštuoniolikos metų laisvės atėmimo bausmę. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas taip pat nenustatė pagrindo švelninti Vitalijui Gasperovičiui už UAB „Vilniaus laidojimo rūmų“ didelės vertės turto pasisavinimą paskirtą septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Jonas Dambrauskas nuteistas už tai, kad dėl savanaudiškų paskatų nužudė kitą žmogų. 2011 m. sužinojęs, kad UAB „Vilniaus laidojimo rūmų“ akcininkų parduodamas 40 procentų šios bendrovės akcijų ketina įsigyti šios bendrovės akcininkas Sergejus Novikovas, siekdamas sutrukdyti įsigyti šias akcijas, nutarė pastarąjį nužudyti. To siekė vedinas savanaudiškų paskatų, nes tikėjosi, jog nužudžius S. Novikovą paminėtas parduodamas akcijas įsigis jam palankūs asmenys – V. Gasperovičius ir pastarojo tėvas.

Tuo pačiu jis siekė užsitikrinant ir naudą sau: ketino apmokėti dalį V. ir A. Gasperovičių perkamų akcijų ir taip užsitikrinti pastovias pajamas iš dividendų, o taip pat išvengti galimo V. Gasperovičiaus – sau palankaus asmens, atleidimo iš užimamų bendrovės direktoriaus pareigų.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo priimta nutartis yra galutinė ir
neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas
įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti.

Remiantis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas,
neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus teismų sprendimus teisės taikymo aspektu.