Apklausti nukentėjusieji, liudininkai. Teismas posėdžiavo be pietų pertraukos, tad per vieną posėdį spėta nuveikti labai daug – išnagrinėta beveik visa byla. Liko apklausti ekspertą.

Anksčiau teismų praktikoje būdavo rengiami tokie išvažiuojamieji posėdžiai, tačiau jų sumažėjo. Dabar, taupant gyventojų lėšas, vėl grįžtama prie praktikos nagrinėti bylas miestuose, kuriuose buvo įvykdyti nusikaltimai. Šį kartą teismas vyko ten, kur gyvena nukentėjusieji. Uždarame posėdyje nagrinėjama pedofilijos byla.

„Bylą siekiama nagrinėti taip, kad žmogui būtų patogu. Atsižvelgiant į tai, kaip vyksta teismo procesas, siekiama bylą nagrinėti, kad žmogui nereikėtų niekur važiuoti. Į Šiaulius nereikėjo važiuoti ir patirti išlaidų nei nukentėjusiųjų giminaičiams, nei liudininkams. Į vietą atvyko teisėjas ir sekretorė. Taip yra patogiau nukentėjusiems ir žmogiškiau jų atžvilgiu“, – komentuoja Šiau­lių apy­gar­dos teis­mo pir­mi­nin­ko pa­dė­jė­jas ry­šiams su vi­suo­me­ne Vytautas Jončas.

Dviejų dvylikamečių mergaičių tvirkinimu, žaginimu ir pasikėsinimu išžaginti kaltinamas 43-ejų vyras. Jis pasinaudojo mažamečių bejėgiškumu ne vieną kartą ir skirtingose vietose praėjusių metų vasarą. Mergaitės patyrė fizinį, psichologinį skausmą.

Teismui uždarame posėdyje pavyko išnagrinėti kone visą bylą, sutaupyta gyventojų lėšų. Kitas posėdis numatytas rugpjūčio 1-ąją.