Muitinės pareigūnai informuoja, kad apie 18 val. į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku „MAN“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis A. Z. sakėsi ketinantis į Lietuvą įvežti medžio drožlių plokščių krovinį. Tačiau posto pareigūnai atkreipė dėmesį į tai, kad vairuotojas buvo pastebimai sunerimęs.

Kadangi medienos kroviniai yra tarp populiariausių, kuriuose kontrabandininkai įrengia slaptavietes, buvo nuspręsta vilkiką detaliai patikrint mobiliąja rentgeno aparatūra. Jos pagalba pareigūnai nesunkiai nustatė, kad plokštės tėra priedanga visai kitokiam kroviniui. Ėmus ardyti plokščių krūvas, netruko paaiškėti, kad pareigūnai susidūrė su vadinamaisiais „karstais“: plokštėse buvo išpjautos ertmės, viduje suformuojant tuščią ertmę, į kurią sukrauta cigarečių kontrabanda.

Iš viso pareigūnai šiose slaptavietėse surado net 158 550 pakelių cigarečių „Pall Mall“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 3 mln. 171 tūkst. Lt.

„MAN“ vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau – Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas 1, 5 mėnesiui.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl cigarečių kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis), 22 str. 1 dalį (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)