Praėjus keletui dienų pareigūnai sulaikė vieną iš užpuolikų. 23 metų šiauliečio biografija turtinga, asmuo teistas ne vieną kartą. 2011 m. buvo įvykdęs du plėšimus, 2013 m. teistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir nesunkų sveikatos sutrikdymą. 2015 m. birželio mėnesį grįžęs iš Pravieniškių pataisos namų jau spėjo nusikalsti du kartus, jo vėl laukia teismo suolas.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, įrodančių sulaikytojo kaltę. Įtariamasis gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui, todėl pareigūnų prašymu Šiaulių apylinkės teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Mūsų šalies baudžiamieji įstatymai už plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 6 metų.

Policijos pareigūnai aiškinsis ar įtariamasis nėra įvykdęs daugiau nusikalstamų veikų. Sausio mėnesį Šiaulių mieste įvykdyta net 11 plėšimų, vasario mėnesį, dar – 4 tokios nusikalstamos veikos.

Policija perspėja - plėšikai dažniausiai „darbuojasi“ tamsiuoju paros metu, kai palankesnės sąlygos plėšimams vykdyti. Dažniausiai žmonės nukenčia ketvirtadieniais, penktadieniais ir poilsio dienomis nuo 18 valandos vakaro iki 2 valandos nakties. Jeigu darbe, svečiuose ar vakarėlyje tenka užtrukti iki vėlumos pagalvokite ir rinkitės saugiausią grįžimo namo būdą. Tamsiu paros metu išeidami į gatvę nesipuoškite prabangiais papuošalais, nesinešiokite rankinėje vertingų daiktų, dokumentų ar didelės pinigų sumos, saugokite mobiliuosius telefonus, nes tai dažniausiai plėšimų metu pagrobiami daiktai. Riziką tapti plėšikų taikiniu padidina ir apsvaigimas nuo alkoholio.