Pirmajai nepasisekė 24 metų merginai, klientus priiminėjančiai šalia Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato esančiame išnuomotame bute.

Internete patalpintame jos skelbime siūlomas masažas. Tačiau paskambinusiam ir klientu apsimetusiam pareigūnui mergina iškart paaiškino, kad siūloma paslauga - „ne masažas“. Už „ne masažą“ - 200 litų.

Atvykus paaiškėjo, kad vieno kambario butas neseniai suremontuotas, tvarkingas. Pagrindinis jo akcentas - plati lova.

Daili šviesiaplaukė mergina taip pat tvarkinga, akivaizdu, daug dėmesio skirianti savo išvaizdai.

Į Vilnių ji atvažiavo iš provincijos. Teigė, prostitute dirbti pradėjusi neseniai. Patikrinus duomenų bazėje paaiškėjo, kad mergina sako tiesą - ji dar nė karto nebuvo bausta. Todėl jai skirta pusė minimalios baudos už prostituciją - 150 litų.

Skelbimų daug, bet rasti merginą sunku

Tą vakarą Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai susidomėjo ir 22 metų merginos skelbimu, pavadintu „Skubi sex pagalba“. Jame rašoma: „Atvažiuok pas mane ir nuleisiu tau garą, ko nesugeba žmona ar draugė, tą sugebu aš:)“.

Paskambinus ir sužinojus adresą, kur nuleidžiamas garas, paaiškėjo, jog tai sena policininkų pažįstama, už prostituciją daugybę kartų bausta narkomanė (skelbime įdėjusi svetimą nuotrauką). Šįkart ji nustebino prašymu, kad klientas atsivežtų prezervatyvų (paprastai prostitutės šių daiktų turi pačios).

Ši mergina nuolat apsvaigusi nuo heroino, kurį perka tabore. Kvaišalai taip paveikę jos smegenis, kad ji tris kartus paeiliui neatpažino vis to paties klientu apsimetusio pareigūno. Tačiau ketvirtadienį, atrodo, tą pareigūną ji pagaliau atpažino ir neįsileido jo į butą. Policininkų spėjimu, šį kartą mergina tikriausiai buvo neapsvaigusi ir sugebėjo atpažinti pareigūną.

Nemažai prostitučių ketvirtadienį paprasčiausiai neatsiliepinėjo telefonais. Viena paaiškino, jog dirba tik dienomis, o vakarais klientų neaptarnauja. 

Šįkart nemalonumų išvengė ir prostitutės veteranės. Dvi „simpatiškos ir seksualios keturiasdešimtmetės“, internete siūlančios vyrui (ne jaunesniam, kaip 30 metų) papramogauti iškart su dviem damomis, iš pradžių pasidomėjo, kiek skambinančiajam metų, kokių jis turi pageidavimų. Paskui paprašė paskambinti po 5 minučių ir nebeatsiliepė.

Savo skelbime šios moterys įspėja, kad priima ne bet ką: „Vaikai ir visokie ereliai nedomina“.

Abi bičiulės labai gerai žinomos policijai - prostitucija jos verčiasi jau daug metų.

Beje, Vilniuje yra prostitučių ir su dar didesniu stažu. Šiemet Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnams įkliuvo 50-metė veteranė. Jai ne tik buvo skirta bauda už prostituciją, bet ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti pareigūnus. Rašant administracinio teisės pažeidimo protokolą prostitutė ėmė siūlyti dviem pareigūnams po 1 tūkst. litų kas mėnesį už „stogą“.

Kai kurios Vilniaus prostitutės jau išvykusios darbuotis į pajūrį. Pavyzdžiui, viena iš išvaizdesniųjų (susitikimas - 400 litų) savo skelbime jau nurodo, kad dosnius vyrus pamalonins Palangoje.

Tą patį vakarą buvo bandyta nubausti ir neteisėtai vaistais prekiaujančią vilnietę. Jauna moteris pardavinėja potenciją stiprinančius medikamentus „Viagra“ ir „Cialis“ (gerokai pigiau nei vaistinėse). Ji jau irgi ne kartą bausta. Už neteisėtą prekybą vaistais numatyta 500-1000 litų bauda ir medikamentų konfiskavimas.

Tačiau sutartoje vietoje prekeivė nepasirodė - ji atpažino pareigūnų automobilį. O paskambinus jai, mergina rėžė atvirai: „Mane su šita mašina jau baudėt! Kiek galiu baudas mokėt?! Aš tiek neuždirbu!“.

Stoties merginų kainos - nuo 40 iki 70 litų

Ankstyvą vakarą prie stoties ir gretimose gatvėse, pareigūnų nuostabai, nebuvo nė vienos prostitutės.

Bet vėliau merginų prisirinko. Jų negąsdino nei Seinų gatvėje stovintis policijos autobusiukas su skiriamaisiais ženklais.

Į automobilį be skiriamųjų ženklų stoties apylinkėse įsėdusios ir dėl paslaugų kainos sutarusios prostitutės buvo atvežamos prie autobusiuko. Ten būdavo patikrinama, ar nepaskelbta merginų paieška, surašomi pažeidimo protokolai.

Pirmoji įkliuvo 18-metė Snežana, pageidavusi už oralinį seksą gauti 40 litų. Autobusiuke rašant protokolą ji staiga atsiduso: „Kaip jūs man nusibodot!“.

Netrukus buvo atvežta dar viena Snežana. 23 metų mergina pasisiūlė klientu apsimetusį policininką pamaloninti burna už 50 litų.

Trečioji - 24 metų Ina - už oralinį seksą paprašė 50 litų, o už vaginalinį - 70 litų.

Sprendžiant pagal išvaizdą, mergina buvo stipriai apsvaigusi nuo narkotikų. Patikrinus paaiškėjo, kad per pastaruosius metus ji nebausta už prostituciją, tačiau daugybę kartų (po kelis kartus per mėnesį) jai skirtos baudos už narkotikus ir smulkias vagystes iš parduotuvių. Nesumokėtų baudų susikaupę tūkstančiai, todėl teismas jai skyrė areštą, buvo paskelbta paieška.

Stotyje gyvenanti (jos teigimu) mergina gavo baudą už prostituciją ir buvo perduota komisariato pareigūnams, kurie ją išvežė į areštinę.

Paskutinė per ketvirtadienio reidą įkliuvo 30-metė Ksenija. Nepaisant to, kad ji klientų lūkuriavo netoli vietos, kur stovėjo policijos autobusiukas, ir matė, kad jos koleges atveža vis tas pats automobilis, Ksenija netrukus irgi įsėdo į tą pačią mašiną ir pasiūlė oralinį seksą už 50 litų.

Rašant protokolą moteris teiravosi pareigūnų, kada prostitucija bus legalizuota. Pasak jos, kai tai įvyks, ji pasisamdys buhalterį bei sekretorę, mokės mokesčius ir darbuosis legaliai.