Regina D. (gimusi 1946 m.) ir jos sūnus Ramūnas D. (gimęs 1984 m.) gyveno bute Daugėlių g. Atskirai Kuršėnuose gyvenantis kitas sūnus sekmadienį skambino artimiesiems, tačiau niekas neatsiliepė. Sekmadienio vakarą vyras atėjo į Daugėlių g., iš kaimynų sužinojo, kad šie visą dieną nematė jo motinos ir brolio. Sunerimęs apie 21.25 val. jis kopėčiomis užlipo į antro aukšto balkoną ir bute aptiko nužudytus artimuosius. Palaikai su daugybinėmis durtinėmis–pjautinėmis žaizdomis buvo uždengti skudurais. Reginai D. subadytas kaklas, jos sūnui - nugara, sprandas, kaklas, smakras ir krūtinė.

Manoma, kad žmonės nužudyti naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Trijų kambarių butas priklauso dviem savininkams: dviejuose kambariuose gyveno nužudytieji, o trečiasis kambarys priklausė moteriai, kuri pernai nuteista už sugyventinio nužudymą. Jai atsidūrus už grotų, jos nepilnametis sūnus (gim. 1995 m.) buvo apgyvendintas Kuršėnų vaikų globos namuose. Vaikinas nuolat ateidavo į šį butą, dažnai atsivesdavo draugų. Pasak globos namų darbuotojų, ši įstaiga - ne kalėjimas, auklėtiniams nedraudžiama išeiti, kur nori.

Įtariama, kad 17-metis ir nužudė savo kaimynus. Pirmadienį jis jau buvo sulaikytas, pareigūnai jį buvo atvežę į nusikaltimo vietą. Pirminiais duomenimis, jis neneigia, kad nužudė. Klausiamas, kodėl tai padarė, jaunuolis teigia žudęs be jokios priežasties. Jis tvirtina padaręs tai vienas. Tačiau pareigūnai įtaria, kad jis turėjo bendrininką.

Sekmadienį, tuo metu, kai apie žmogžudystę dar nebuvo žinoma, 17-metis su 20-mečiu R. K. girti šlitinėjo Kuršėnų gatvėmis. Policininkai juos sulaikė ir nuvežė į nuovadą. 20-metis buvo uždarytas blaivytis, o nepilnametį pareigūnai nuvežė į globos namus.

Vakare, sužinoję apie nužudymą, pareigūnai puolė į globos namus, tačiau įtariamasis iš ten jau buvo pasišalinęs. Jis sulaikytas pirmadienį apie 10 val.

O 20-metis R. K. išsiblaivyti iki vakaro nespėjo, todėl, sužinojus apie žmogžudystę, jis buvo paliktas už grotų. Jam irgi ketinama pareikšti įtarimus.

Aštuonių butų namo, kur įvyko dviguba žmogžudystė, gyventojai sako, kad kaimynai 17-mečiu pasirūpindavo, pamaitindavo. Daugiabučio gyventojai įtaria, kad vaikinas vartojo kvaišalus. Ar įtariamieji buvo apsvaigę ir nuo narkotikų, aiškinsis ekspertai.