Lietuvos valdžios institucijų pateikti duomenys parodė, kaip krizė paveikė realiają ekonomiką ir kaip sumažėjo žemės ūkio produktų gamintojų kainos.

Pagal šią naują schemą iki 2010 m. gruodžio 31 d. bus skiriamos tiesioginės išmokos. Lietuvos pagalbos schema priimta po to, kai siekiant padidinti galimybes gauti finansavimą dabartinės finansų ir ekonomikos krizės sąlygomis buvo iš dalies pakeista Europos Komisijos laikinoji valstybės pagalbos priemonių sistema.

Šiuo pakeitimu sudarytos sąlygos suteikti riboto dydžio pagalbą pirminės žemės ūkio produkcijos gamintojams.

Lietuvos pagalbos schema taikoma visų pirminės žemės ūkio produkcijos subsektorių ūkininkams, jei 2008 m. liepos 1 d. (t. y. prieš prasidedant krizei) jie dar nepatyrė sunkumų. Schema taikoma ribotą laiką – iki 2010 m. gruodžio 31 d. ir papildo kitas kovos su krize priemones, kurias Lietuva jau įgyvendina taikydama krizei įveikti skirtų valstybės pagalbos priemonių sistemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją