P. Ubiratano teigimu, nevalgydamas mėsos žmogus tik kenkia sveikatai, o fiziniai pratimai, neva skirti stiprinti širdies vožtuvams, iš tiesų sutrumpina gyvenimą.

„Širdis turi tam tikrą atsparumą, kad raumenys atliktų tam tikrą skaičių susitraukimų. Neverta jų švaistyti fiziniams pratimams. Jums skirtas gyvenimo laikotarpis praeis nepriklausomai nuo širdies susitraukimų panaudojimo. Tai tas pats lyg tvirtinti, kad galite pratęsti automobilio veikimo laiką, nuolat greičiau važinėdami“, – drąsiai teigia medikas.

Brazilų gydytojo rekomendacijos paprastos – jei jums nieko neskauda, neverta jaudintis. Valgykite keptus patiekalus, gerkite alų ir vyną, mylėkitės, o svarbiausia – per daug nenuvarginkite kūno fiziniais pratimais.

„Jei vaikščiojimas būtų toks naudingas sveikatai, paštininkai seniai būtų nemirtingi. Delfinai visą gyvenimą plaukioja, ėda žuvį, geria vandenį, bet vis tiek yra stambūs. Kiškiai bėgioja ir šokinėja, tačiau gyvena ne ilgiau nei 15 metų. Vėžliai nebėgioja ir nieko neveikia, tačiau gyvena 450 metų“, – tvirtina gydytojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)