Psichologų nuomone, terapeutai turėtų pakeisti požiūrį į homoseksualumą. Vienais atvejais reikia padėti žmonėms priimti savo seksualinę orientaciją kaip neišvengiamybę. Kitais atvejais, kai homoseksualumas žmogų traumuoja, nes, pavyzdžiui, kertasi su religinėmis pažiūromis, rekomenduoti žmogui laikytis celibato arba pasirinkti tolerantiškesnę religiją.

JAV bažnyčia nacionaliniu lygiu priėmė direktyvą, kuria atšaukia bausmes už homoseksualumą savo dvasininkams. Dažniausiai Bažnyčios tarnų pozicija būna kitokia.

Vienas iš nedaugelio specialistų, kuriam homoseksualumas ir religija atrodo suderinami, Warrenas Throckmortonas tvirtina, kad homoseksualūs impulsai – ne liga, tačiau jų atsikratyti neįmanoma.

Tiesa, įmanoma juos sublimuoti ir kontroliuoti, t. y. būti gėjumi, tačiau nepraktikuoti homoseksualių santykių. Juk daugeliui kur kas sunkiau nepaisyti savo įsitikinimų, negu nepriimti savo seksualumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)