Nuo 2007 neįgalieji asmenys gali kreiptis į socialinių paslaugų centrą ir pateikti paraišką būsto pritaikymo finansavimui. Pagal galiojančią sistemą valstybės ir savivaldybės lėšomis pertvarkomi butai taip, kad neįgalieji lengviau judėtų daugiabučiuose, kiemuose, laiptinėse. Pernai panašiems darbams Šiauliuose buvo skirta net ketvirtis milijono litų, šiemet mažinant biudžetą planuota pinigų suma nurėžta ko ne dvigubai.

Pasak Algimanto Beinoravičiaus, pernai už skirtas lėšas neįgaliųjų poreikiams pritaikyta 12 šiauliečių butų. Įrengti net trys liftai. Šiemet dėl pinigų stygiaus užmojai bus kiek kuklesni- užteks pinigų gal tik vienam liftui. O reikėtų mažiausiai 7 liftų neįgaliesiems.

Socialinių paslaugų centro vadovas sako, kad norintys palengvinti gyvenimo sąlygas neįgalūs šiauliečiai jau registruojasi į eilė ir kitiems metams. Šiuo metu paraiškas yra pateikę penki kandidatai.

Be specialių liftų neįgalieji negali pajudėti iš buto. Nepertvarkius butų, žmonės su judėjimo negalia sunkiai prisitaiko ir namuose- negali važiuoti vežimėliu pro siauras duris, slenksčius, maudytis vonioje. Be specialių nuolydžių laiptinėse, žmonės negali išvažiuoti į lauką.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją