Vyriausybė pirmadienį pritarė siūlymui nemokėti ligos pašalpos už tris pirmąsias ligos dienas. Interviu Lietuvos radijui Vyriausybės vadovas antradienį sakė, jog tokia tvarka taikoma daugelyje ES šalių.

„Panašų įstatymą visiškai neseniai priėmė mūsų kaimynė Estija, ir turime pripažinti, jog tokiuose sprendimuose yra tikrai nemažai racionalumo“, – sakė premjeras.

„Žinome ir apie tokias praktikas, kai net ir patys darbdaviai sutaria su darbuotojais šitaip tariamai apsirgti, nes tokiu atveju darbdavys sutaupo nemažai lėšų, o darbuotojui už nedarbingumo lapelį apmokama iš „Sodros“.

Kita vertus, tai ir labai aiškus parodymas, kad ir pats dirbantysis turi rūpintis savo sveikata. Tai tam tikra prasme raginimas prisižiūrėti sveikatą ir preventyviai vesti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą, kad tų ligų būtų mažiau“, – teigė A. Kubilius.

Paklaustas, ar gyventojai turėtų stengtis rūpintis sveikata taip, kaip jis pats, premjeras atsakė: „Stengiuosi, apie ligas negalvoju, o galvoju apie gerą laisvalaikį, kuris pramynus dviračiu 100 km, padeda užmiršti visus rūpesčius, ir galbūt ir sveikatai padeda“.