Baltimorėje esančio Johns Hopkins universiteto mokslininkai peržiūrėjo 21 tyrimą, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 150 tūkst. moterų, ir nustatė, kad tyrimai neįrodo, kad ilguoju laikotarpiu yra esminiai psichinės sveikatos skirtumai tarp abortą pasidariusių ir kitų moterų.

„Svarbiausi tyrimai neįrodo, kad egzistuoja į potrauminio streso sutrikimą panašus „po aborto atsirandantis sindromas““,- teigė žurnale „Contraception“ paskelbto tyrimo vadovas dr. Robertas Blumas.

„Remiantis geriausiais turimais įrodymais, aborto sukeliama emocinė žala neturėtų būti aborto politikos veiksnys. Jei tikslas yra padėti moterims, programos ir politiniai sprendimai neturėtų iškraipyti mokslinių faktų, kad pagrįstų politines programas“, - pridūrė šį tyrimą atlikusi Jhons Hopkins universiteto doktorantė Vignetta Charles.

Remiantis JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis, JAV kasmet apie 1,29 mln. moterų pasidaro abortą. Pasaulyje 25 mln. moterų kasmet ryžtasi teisėtoms aborto operacijoms.

JAV abortai yra aktualus politikos klausimas. Daugelis rinkėjų ir JAV Kongreso narių bei valstijų įstatymų leidėjų siekia uždrausti abortus.

„JAV Aukščiausiasis teismas, teigdamas, kad „mes neturime patikimų duomenų šiam reiškiniui įvertinti“, kaip vieną iš priežasčių, kodėl suvaržoma didesnio nėštumo abortų teisė, nurodė neigiamas pasekmes moterų sveikatai“, - rašoma dr. R. Blumo vadovaujamos grupės pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)