Laboratoriniai tyrimai dar turės patvirtinti mirties priežastį, tačiau simptomai liudija apie pasiutligę, teigia du mokslininkai iš Kalifornijos universiteto Berkeley ir kiti medicinos ekspertai.

Mokslininkai iš Kalifornijos universiteto Berkeley, antropologas Charlesas Briggsas ir jo žmona visuomenės sveikatos specialistė dr. Clara Mantini-Briggs sako, kad pasiutligės simptomai yra karščiavimas, kūno skausmai, progresuojantis paralyžius ir stipri vandens baimė.

Pasiutligės aukos paprastai prieš mirtį patiria traukulius ir sustingsta.

Dr. Charlesas Rupprechtas, pasiutligės programos vadovas Ligų kontrolės ir prevencijos centre Atlantoje, sutinka su preliminaria diagnoze.

„Ligos istorija ir klinikiniai požymiai atitinka pasiutligę, – C. Rupprechtas sakė agentūrai AP penktadienį. - Prevencija yra paprasta: vengti įkandimų ir skiepyti tuos, kurie rizikuoja būti sukandžioti.“

Venesuelos sveikatos apsaugos pareigūnai tiria šį protrūkį ir planuoja dalinti tinklus nuo uodų, kurie padėtų išvengti šikšnosparnių įkandimų, taip pat pasiųsti laivą su medikų komanda į atokius Orinoko upės deltos kaimus, pranešė Venesuelos valstybinė bajienų agentūra.

Šikšnosparnių vampyrų platinamos pasiutligės protrūkiai yra daugelio tropinių vietovių Pietų Amerikoje, įskaitant Braziliją ir Peru, problema, teigia C. Rupprechtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją