Klausimas, kuris jaudina kai kuriuos mokslininkus – nors jie ir nesutaria dėl jo – yra elektromagnetinė radiacija.

Pitsburgo universiteto vėžio instituto direktoriaus dr. Ronaldo B. Herbermano įspėjimas prieštarauja daugybei tyrimų, kurių metu nebuvo rasta sąsajos tarp vėžio ir mobilaus telefono naudojimo ir jie nesukėlė JAV maisto ir vaistų administracijos susirūpinimo.

R. Herbermano susirūpinimas pagrįstas ankstesniais nepublikuotais duomenimis. Jo teigimu, gauti mokslinius atsakymus užtrunka per daug ilgai ir jo įsitikinimu, žmonės turėtų imtis veiksmų dabar, ypač kai tai susiję su vaikais.

„Man susirūpinimą kelia tai, kad mes neturėtume laukti galutinio tyrimo rezultatų, geriau pasisaugoti, negu vėliau gailėtis,“ – teigia R. Herbermanas.

Nė vienas iš pagrindinių akademinių vėžio tyrimų institutų nepateikė tokio pavojaus signalo dėl mobiliųjų telefonų naudojimo. Tačiau R. Herbermano patarimas gali sukelti mobiliųjų telefonų vartotojų, ypač tėvų, susirūpinimą.

Atmintinėje, kurią jis trečiadienį išsiuntė maždaug 3 000 fakulteto darbuotojų, teigiama, kad vaikai turėtų naudoti mobiliuosius telefonus tik kritiniais atvejais, kadangi jų smegenys yra vystymosi stadijoje.

Jo teigimu, suaugusieji turėtų laikyti mobiliuosius telefonus toliau nuo galvos ir naudoti ausines arba laisvų rankų įrangą. Jis netgi įspėja nenaudoti mobiliųjų telefonų viešose vietose, pavyzdžiui autobusuose, kadangi tuomet kitus žmones taip pat veikia elektromagnetiniai laukai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją