Kalvarijų pasienio poste veterinarijos ir muitinės pareigūnai sausio 12 dieną patikrino krovininį automobilį ir nustatė, kad jame buvo vežami paukštienos ir kiaulienos produktai.

Jie buvo gabenami iš Mazovijos vaivadijos. Keliose šios vaivadijos fermose pernai gruodį nustatytas paukščių gripo protrūkis.

Mazovijos vaivadija dėl galimo paukščių gripo plitimo iki šių metų sausio 24 dienos paskelbta zona, iš kurios draudžiama įvežti paukštieną.

Į Lietuvą bandytą įvežti krovinį nurodyta grąžinti atgal į Lenkiją.

Tačiau, kaip pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, mėsą importavusi įmonė „Baltic food service“ nesilaikė nurodymų.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino įmonės sandėlius ir juose aptiko 1,05 tonos gaminių, įvežtų iš Mazovijos vaivadijos.

Nustatyta, kad sandėlyje iš viso buvo iškrautos 3 tonos šių produktų. Inspektoriai pareikalavo surinkti į rinką patekusią produkciją ir ją sunaikinti.

Iki šiandien įmonė iš rinkos surinko apie 2 tonas nesaugių mėsos gaminių. Už pažeidimus įmonei skirta tūkstančio litų bauda.