Haroldo Baubino, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) sekretoriaus, teigimu, I etapo produktas - pagrindinė sistemos dalis - yra sukurta, šiemet imtasi jos bandomojo diegimo, ir tai esą netrukdo pradėti kitą etapą.

Buvo planuojama, kad "e. sveikata" - elektroninė sveikatos priežiūros įstaigas vienijanti sistema - pradės veikti pernai, tačiau Kazys Žilėnas, Valstybinės ligonių kasos atstovas, informavo, kad ji įstaigos dar nepasiekė.

Audrio Barcevičiaus, Vokietijos koncerno "Siemens" valdomos Lietuvos UAB "Siemens" generalinio direktoriaus, patikinimu, paskelbtame konkurse bendrovė ketina dalyvauti ir savo galimybes vertina optimistiškai, nes tam turi kompetencijos ir patirties.

Iš pirmojo konkurso "Siemens" ir "Alna" buvo pašalintos. Konkurse dalyvauti ketina ir UAB "Hewlett-Packard" (HP), kuri laimėjo pirmą 9 mln. litų vertės SAM skelbtą konkursą dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo internetu - projekto "e. sveikata" kūrimo ir įdiegimo.

I projekto etapas buvo finansuojamas iš Pasaulio banko paskolos, antrajam numatyta skirti 19 mln. litų ES struktūrinių fondų lėšų. Projektas "e. sveikata" yra skirstomas į 3 finansinius etapus, kurių bendra vertė - apie 28 mln. litų, visus darbus planuojama baigti iki 2008-ųjų, rašo „Verslo žinios”.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją