Valstybinės maisto ir veterinarijos skyriaus maisto skyriaus vedėjas Remigijus Pumputis sako, kad šiuo metu aiškinamasi, kaip netinkami produktai pateko į „Rimi“ prekybos centrą.

„Tų produktų buvo įvairių, o pagrindinis produktas buvo lietuviškos salotos, balta mišrainė. Po to imtasi veiksmų, atliktas patikrinimas, sustabdyta salotų gamyba ir prekyba, kai kurie produktai paimti laboratoriniam ištyrimui. Kol kas informacijos, kad tai yra žarnyno infekcija, nėra, atsakymai bus kitos savaitės pradžioje.

Toks atvejis su didžiųjų prekybos centrų kulinariniais produktais yra pirmasis“, – sako R. Pumputis.

Apklausos metu susirgę žmonės teigė, kad valgė UAB „Rimi Lietuva“ prekybos centre (Savanorių pr. 16, Vilnius) pirktas lietuviškas salotas (baltą mišrainę). Kai kurie iš susirgusiųjų valgė ir kitų prekybos centro kulinarijos ceche gamintų produktų. Visi 9 ligoniai hospitalizuoti, rašoma pranešime.

Vilniaus m. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atlieka UAB „Rimi Lietuva“ prekybos centro (Savanorių pr. 16, Vilnius) kulinarijos cecho patikrinimą, paimti mėginiai laboratoriniams tyrimams. Kulinarijos cecho veikla laikinai sustabdyta.

Po VMVT inspektorių atliktų patikrinimų šiemet jau buvo laikinai sustabdyta didžiųjų prekybos centrų kulinarijos cechų veikla: UAB „Rimi Lietuva“ ir UAB „Palink“ Vilniuje bei UAB „VP Market“ Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją