Pasak medikės, kai kurie žmonės negali vartoti mėsos dėl tam tikrų ligų, pavyzdžiui, podagros. Tokiems žmonėms organizmo perdirbti mėsos baltymai sukelia didelius skausmus. Sergant kai kuriomis inkstų, širdies ir kraujagyslių ligomis, turint antsvorio, esant vidurių užkietėjimui, vegetariška mityba yra sudėtinė dietos terapijos dalis.
„Nevartojant gyvulinės kilmės produktų ar vartojant jų labai mažai, kyla pavojus, kad organizme pradės trūkti gyvybiškai būtinų medžiagų. Pirmiausia reikėtų paminėti geležį, cinką, vitaminą B12 bei kai kuriuos baltymus – aminorūgštis. Didėjant šių medžiagų deficitui, galima susirgti kai kuriomis medžiagų apykaitos ligomis, nes mėsos baltymų negali visiškai atstoti negyvulinės kilmės produktų baltymai“, - „Sveikatos gidui“ tvirtino medikė.