Tačiau kaimo gyventojai itin palaiko šalies vadovę – jau vien dėl paties kaimo pavadinimo. Kaime gyvena vos dvi moterys, tačiau jos labai laukia prezidentės apsilankymo – Dalia Grybauskaitė čia niekada nebuvo, skelbia INFO TV „Info diena“ laida.

Kaimas įsikūręs Suginčių seniūnijoje, iš Grybauskuose stovinčių 7 namų, nuolatos gyvenama vos dvejuose. Viena iš kaimo gyventojų, 76-erių Bronė Laurinavičienė „Info dienai“ prasitarė, kad vietovės pavadinimas tarsi įpareigoja balsuoti už Grybauskaitę: „Visi ir balsuoja, visas kaimas už prezidentę. Būtent dėl kaimo pavadinimo.“

Prezidentė šiame Molėtų rajone esančiame kaime labai laukiama.

„Nežinau ar prezidentė čia atvažiuotų, ar ne, bet aš tai laukčiau. Turėčiau ir vieną kitą prašymą. Paprašyčiau, kad mokėtų man pašalpą, kuri man priklauso, tačiau jos negaunu, gyvenu iš pensijos“, - sako B. Laurinavičienė.

Grybauskų kaimo istorija – ganėtinai mistiška. Niekas tiksliai nežino, kada kaimas atsirado. Spėjama, kad apie 1887-uosius metus, kai ten apsigyveno dvi seserys dvynės. Per visą kaimo gyvavimo istorija jame gyveno tik dvi šeimos – Laurinavičiai ir Steibliai. Grybauskų kaime nebuvo. Netoli esančiuose Suginčiuose gyvena 82-ejų Leokadija Šakalinienė, kuri gimė Grybauskų kaime ir geriausiai atmena senus laikus. Senolė INFO TV papasakojo, kad kaimas po baudžiavos atiteko vienam iš Laurinavičių, dėka... šeškų.

„Kai baigėsi baudžiavos laikai, ponas padovanojo Laurinavičiui šimtą hektarų. Sakė, kad už tai, jog Laurinavičius daug šeškų prigaudydavo. Ponas mėgo šeškų kauliukus, pasisiųdavo apsiaustų, o atsidėkodamas atidavė žemę“,- pasakoja L. Šakaliniene. Senolė prisipažino naktimis sapnuojanti savo gimtąjį kaimą.

Aplinkinių kaimų gyventojai nusivylę pasakoja, kad kaimus Lietuva pamiršo. Jaunimas išvažiuoja, o lieka tik garbaus amžiaus žmonės, kurie esą niekam neberūpi. Nepadeda net Grybauskų kaimo pavadinimas – nei prezidentė, nei kiti aukšto rango politikai čia nesilanko.

„Pačioj pradžioj, kai Grybauskaitė tapo prezidente, galvojom, kad atvažiuos, aplankys kaimą, tačiau taip ir neatvažiavo. Tikimės, kad jei išrinks antrai kadencijai, apsilankys“, - „Info dienai“ prasitarė Suginčių seniūnijos specialistė Sigutė Lisauskienė.

Savo pavardės kaimą turi ne tik Grybauskaitė, bet ir kitas kandidatas į prezidentus – Naglis Puteikis.

Puteikių kaimai yra net dviejuose rajonuose – Pasvalio ir Zarasų.