Už tokį sprendimą balsavo šeši VRK nariai, vienas buvo prieš, keturi susilaikė.

Šį sprendimą parengusi darbo grupė siūlė L.Andrulio padarytus pažeidimus laikyti šiurkščiais, bet VRK tam nepritarė.

Pasak VRK narės Lauros Gumuliauskienės, dėl L.Andrulio veiksmų VRK sulaukė 20 skundų nuo gegužės 10 dienos iki spalio 4 dienos.

Skundų autoriai teigė, kad socialdemokratų kandidatas L.Andrulis jau pavasarį pradėjo aktyvią Seimo rinkimų kampaniją - Šiaulių rajone stenduose iškabintos jo nuotraukos, plakatai, vietos spaudoje publikuojami rašiniai apie jį, asociacija "Linas publicum" skelbė nemokamai vežanti Kuršėnų gyventojus į Šiaulių turgavietę "Dvaras", pats L.Andrulis kaip minėtos asociacijos narys bibliotekai dovanojo stalus, laikraščių prenumeratą, Vikingų loto bilietus ir kt.

Taip pat skųstasi, kad L.Andrulis su padėjėjais Kuršėnuose dalija paketus su saldainiais ir šratinukais su jo vardu bei Socialdemokratų partijos logotipu. Be to, dalyti kvietimai nemokamai važiuoti į Šiaulių turgavietę.

Anot kito skundo, liepos mėnesį asociacija "Linas publicum" įsteigė dvimetę Šiaulių rajono abituriento premiją, o pats L.Andrulis asmeniškai dalyvavo atestatų įteikimo šventėse mokyklose, teikė nominacijas ir dovanas moksleiviams. Rugpjūtį VRK sulaukė skundo, kad Šiaulių turgavietėje "Dvaras" L.Andrulio tėvas esą dalijo vokelius su sūnaus nuotrauka ir "Vikingų" loto bilietus. Spalio 1-ąją Šiaulių rajono gyventoja pranešė, kad maršrutu "Šiauliai-Kužiai" važiuoja agitacinis autobusas, o jame neva dalijami 10 litų vertės kuponai su kvietimu nemokamai pietauti Šiaulių turgaus paviljono kavinėje.

Pats kandidatas teigia, kad asociacija "Linas publicum" su bendrove "Kavamedia" buvo sudariusi sutartį dėl viešinimo paslaugų, tačiau socialdemokratas negalėjo paaiškinti, kodėl viešinta tik jo vieno veikla.

VRK posėdyje dalyvavęs L.Andrulis tvirtino, kad visi skundai yra šmeižikiški. Pasak jo, šioje rinkimų apygardoje 16 metų nebuvo konkurencijos, visuomet laimėdavo valstiečių atstovai ir dabar esą pirmą kartą atsirado konkurentas.

Kandidatas tikino, kad asociacija "Linas publicum" veikia nuo 2010 metų, neva ir anksčiau dalyti saldainiai bei šratinukai vaikams, dovanos esą nesusijusios su rinkimais. Tačiau kai sužinojo apie jam mestus kaltinimus, L.Andrulis sakė išstojęs iš minėtos asociacijos.

Kandidatas taip pat atmetė skundus, susijusius su turgaviete "Dvaras". Jo teigimu, šį turgų valdanti bendrovė priklausė jo šeimai, tačiau 2009 metais verslas buvo parduotas, o dabartinės savininkės jis net nepažįsta.

"Visas miestas šneka apie tai, bet aš neturiu jokių sąsajų su ta įmone. Sukurtas mitas", - tvirtino jis.

Be to, VRK nurodė L.Andruliui kaip politinės kampanijos išlaidas nurodyti per 6,6 tūkst. litų, kurias jis išleido iki politinės kampanijos pradžios ir šių išlaidų nedeklaravo.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.