VRK narė Laura Matjošaitytė DELFI teigė, jog dėl R. Baškienės elgesio gautas ne vienas skundas.

„Gauta yra skundų dėl jos veiksmų – esą ji papirkinėja rinkėjus. Taigi VRK pradėjo tyrimą. Dalija galbūt Konstituciją, dovanoja gėles, veža susitikimų metu galbūt knygeles „Garny, garny, suk ratą“, kitas dalykas – buvo gautas skundas, kad dalina kvietimus į spektaklius „Naisių vasaros“ teatre“, - galimus R. Baškienės pažeidimus vardijo L. Matjošaitytė.

Pasak jos, rinkimų kampanija jau finišo tiesiojoje, taigi net jei bus nustatyta, kad kandidatė papirkinėjo rinkėjus, iš rinkimų ji neturėtų būti šalinama.

Pati R. Baškienė, iš DELFI išgirdusi apie jai metamus kaltinimus, nusijuokė. Vėliau ji pareiškė, kad tai šmeižtas prieš ją ir jos partijos pirmininką Ramūną Karbauskį, o už šmeižto stovi socdemų kandidatas jos vienmandatėje apygardoje Linas Andriulis.

„Vieno šmeižėjo, drįstu taip įvardinti, nuolatiniai skundai ne tik kad nestebina, bet jau juokina. Mano, kaip Seimo narės, atvykimai į susitikimus su gyventojais, dalyvavimas, kaip Seimo narės, visuose renginiuose, Konstitucijos įteikimas ar kompaktinio disko apie Seimo darbą įteikimas, ar pagerbimai žmonių gėlėmis. Neįsivaizduoju, kaip tada gali ir turėtų dirbti Seimo narys“, - kalbėjo R. Baškienė.

Ji pažymėjo, esą teatras, į kurį kviečia rinkėjus, yra apmokamas R. Karbauskio, o bilietai į spektaklius – nemokami.

„Keletą metų jau visoje Lietuvoje veikia profesionalus nemokamas teatras. Ir kiekvienas žmogus turi teisę pasiimti bilietą į teatrą. Ir Šiauliuose, ir ne tik Šiauliuose. Ir matyti tuos nemokamus spektaklius. Tai iš tikrųjų yra galimybė Lietuvos žmonėms pamatyti spektaklius“, - aiškino pašnekovė.

Anot jos, skundai VRK – L. Andriulio provokacija, nukreipta prieš ją pačią ir „mecenato R. Karbauskio gerus darbus“.

Penktadienį VRK taip pat svarstys socdemų kandidato, europarlamentaro Zigmanto Balčyčio bei konservatoriaus Jono Gudausko elgesį. Gautas skundas, kad šie politikai vieno regioninio laikraščio prenumeratoriams įteikia 100 Lt vertės prizus. Tačiau nustatyta, kad šiuos prizus politikai įteikinėja jau nebe pirmus metus, tad tikėtina, kad pažeidimo jų atveju VRK nepripažins.