Pirmuoju atveju, rinkėjas savo balsą įvertino dvidešimčia litų.

„Šiandien 10 val. Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, Šilutės r. savivaldybės patalpose, kur įrengta išankstinio balsavimo patalpa, atvyko balsuoti pilietis Z. J. su iš anksto pažymėtu rinkimų biuletenio pavyzdžiu. Pasak piliečio, pažymėtą biuletenį jam davė iš matymo pažįstama moteris, pažadėjusi už balsavimą, pagal pažymėtą rinkimų biuletenį, po balsavimo sumokėti 20 litų“, - praneša Policijos departamentas.

Netrukus po šio incidento, Šilutės r. policijos komisariate gautas pranešimas, kad Šilutės r. galimai vienos valandos bėgyje už pinigus bus vežami balsuoti rinkėjai nurodytu automobiliu. Apie 15.00 val. buvo sulaikyta grupė asmenų, kurie gavo atlygį už tai, kad balsuotų už tam tikrą politinę partiją.

Abiem atvejais, pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo. Kokia partija ar partijos galimai pirko balsus, policija neskelbia.

Liudininkai teigia, kad balsuojantiems už tvarkiečius ir Kęstą Komskį siūlyta net iki 50 Lt, pranešė TV3 žinios.

Organizuota grupuotė įtariama žmonių vežimu automobiliais į Šilutės savivaldybę, kur už 20, 30 ar 50 litų žmonės balsuoja už tam tikrą kandidatą.

Name, kur galimai vyko paperkamų balsuotojų registracija ir pinigų išmokėjimas, TV3 „Žinios“ ant stalų užfiksavo lapelius su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nario, parlamentaro Kęsto Komskio pavardėmis ir nurodymais, kaip pažymėti jo pavardę balsavimo biuletenyje, taip pat rinkėjų vardai ir pavardės.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas DELFI teigė, kad Šilutėje užfiksuotas incidentas kvepia ne tik rinkėjų papirkinėjimu, bet ir alkoholiu.

„Man skambino viena moteris iš Šilutės, kad ten girtų privežta iš Pagėgių. Skaičius gana didelis. Moteris skundėsi, kad ji negali balsuoti dėl tos priežasties“, - sakė Z. Vaigauskas.

Kokia partija įtariama apsišarvavusi girtais rinkėjais, VRK vadovas teigė nežinantis.

Popiet, apie 14.22 val., Šilutės r. policija gavo dar vieną pranešimą, kad Šilutėje, Dariaus ir Girėno g. 1, užfiksuotas galimas rinkėjų papirkinėjimas. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Policijos departamentas informuoja, kad pranešimų apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gauta ir iš Vilniaus, Alytaus, Lazdijų bei Trakų miestų. Tačiau ikiteisminiai tyrimai kol kas pradėti tik Šilutėje, o kai kurie pranešimai nepasitvirtino.

Policija primena, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų. Atsakomybės neišvengs ir tie, kurie sutinka perleisti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1000 iki 2000 litų.