Teisėjų nacionalinės drausminės atsakomybės centro prezidentu prisistatančio S. Vaikšnoro baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Alenas Piesliakas paskelbė, kad kaltinamasis užgauliai pažemino teisingumą vykdančius teismą ir teisėjus dėl jų veiklos.

Teismo paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – nuteistasis jį galės apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

S. Vaikšnoras baudžiamojon atsakomybėn buvo patrauktas dėl aukščiausiems šalies vadovams ir įvairioms institucijoms išsiuntinėtų laiškų, kuriuose jis rašė apie masturbaciją, vibratorius, orgazmus ir „olialia kroškas“.

Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai nustatė, kad praėjusiais metais S. Vaikšnoras išsiuntė krūvą skundų Teisėjų tarybai, Prezidentūrai, Vyriausybei, Teisingumo ministerijai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Seimui, Generalinei prokuratūrai bei Nacionalinei teismų administracijai.

Savo skunduose S. Vaišnoras piktinosi teismų darbu ir reikalavo konkretiems teisėjams iškelti drausmės bylas.

S. Vaikšnorui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl nepagarbos teismui.

S. Vaikšnoras buvo kaltinimas įžeidęs šešis teisėjus – tuometę Teisėjų tarybos pirmininkę Laimą Garnelienę, Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkę Stefą Naščenkovienę, Utenos teisėjus Eduardą Meidų ir Ireną Stacevičienę, Akmenės teisėją Virginiją Jokubauskienę bei Šiaulių rajono apylinkės teismo teisėją Vidą Žostautienę.

S. Vaikšnoro laiškai pribloškė aukščiausius šalies vadovus.

„Balzakišką amžių perkopusi teisėja teisingumą pritaiko kaip vibratorių, užsiimant profesine masturbacija, profesinės kamasutros svaigulyje sadomazochistiniam-nekrofiliniam orgazmui pasiekti“, - skunde Prezidentūrai, Teisėjų tarybai ir Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininkui apie vieną Akmenės teisėją rašė S. Vaikšnoras.

Kitame skunde kliuvo ir vienam Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo teisėjui.

„Mano nuomone, teisėjas teisingumą naudoja kaip guminę lėlę, savo profesinės masturbacijos patenkinimui ir tokiems teisėjams turi būti duotas atkirtis“, - rašė buvęs teisėjas ir advokatas.

S. Vaikšnoras užgauliojo ir dabar jau buvusią Teisėjų tarybos pirmininkę L. Garnelienę, kurią palygino su „blondine Oksana – olialia kroška“.

Šiaulių teismo teisėja sulaukė vyriškio nemalonės dėl priimtos nutarties – S. Vaikšnoro netenkino jos forma ir turinys. Rašydamas Generalinei prokuratūrai, Prezidentūrai, Seimo pirmininkui ir kt. teisininkas pabrėžė, kad tokią nutartį, kaip priėmė Šiaulių teisėja, „gali priimti tik asmuo, esantis stipraus alkoholio ar narkotinio apsvaigimo būsenoje“.

Reikalaudamas drausminės atsakomybės vienam Utenos teisėjui S. Vaikšnoras parašė, jog „kvaili teisėjai priima kvailas nutartis“.

Ikiteisminis tyrimas dėl nepagarbos teismui buvo pradėtas, kai į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Teisėjų taryba. Lietuvių kalbos institutas nustatė, kad S. Vaikšnoro raštai yra parašyti netinkamu administraciniams dokumentams stiliumi, „autorius vartoja įžeidžiančią nepagarbią leksiką, emociškai neigiamai nuspalvintas frazes“.

Nubaudė už piketą prie Druskininkų savivaldybės

Trečiadienį S. Vaikšnoras taip pat buvo nubaustas ir dėl administracinio teisės pažeidimo – Druskininkų miesto apylinkės teismas konstatavo, kad teisininkas vedė ir dalyvavo pikete prie Druskininkų miesto savivaldybės bei joje, nesilaikydamas 25 m atstumo.

S. Vaikšnoras prie savivaldybės pastato piketavo pastatydamas karstą – taip buvo išreikštas protestas prieš planuojamą uždaryti pirtį.

Konstatavęs, kad S. Vaikšnoras pažeidė Susirinkimų įstatymą, teismas pažeidėjui skyrė 1 000 Lt baudą. Šį teismo nutarimą nubaustasis taip pat dar galės apskųsti.