Tarp paskelbtų 20 remiamų kandidatų - ir nepartiniai kandidatai, visuomenininkai, ir partijų "Drąsos kelias", tautininkų, konservatorių, liberalų atstovai. Kaip per spaudos konferenciją sakė vienas "Lietuvos sąrašo" kūrėjų Darius Kuolys, partija taip pat pasilieka galimybę kelti savo kandidatus vienmandatėse apygardose, kuriose nebus paramos verto kandidato.

"Mes tokią galimybę (kelti kandiatus - BNS) pasiliekam, mes buvome numatę iškelti ne vieną kandidatą, bet nenorėjome kelti konkurencijos kitiems padoriems kandidatams, todėl laukėme iki paskutinės akimirkos. Mes elgiamės kaip politinė jėga, kuriai valdžia nėra tikslas, o tautos savivalda yra tikslas", - sakė D.Kuolys.

Tarp remiamų kandidatų - Pajūrio apygardoje su "Drąsos keliu" kandidatuojantis apžvalgininkas Tomas Viluckas, Pakruojo-Joniškio apygardoje Liberalų sąjūdžio keliamas Vitalijus Gailius, Danės apygardoje kandidatuojantis parlamentaras Naglis Puteikis, Antakalnio apygardoje - Seimo narė Aurelija Stancikienė, Raseinių apygardoje - poetė Erika Drungytė, Žaliakalnio apygardoje kandidatuojantis Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Algirdas Patackas, Lazdijų-Druskininkų apygardoje konservatorių keliamas kandidatas Vaidas Šalaševičius.

Kaip spaudos konferencijoje sakė D.Kuolys, remiami kandidatai įsipareigojo "Lietuvos respublikos atkūrimui". "Kodėl skelbiame respublikos atkūrimo programą - 1990 metais atkūrėme Lietuvos respubliką kaip piliečių sąjungą, piliečių bendruomenę. Atkūrimo darbų sąrašas - sugrąžinti tautai tautos atstovybę, savarankišką Seimą, radikalią teisėtvarkos reformą, kad ji būtų išvaduota iš anoniminių jėgos grupuočių", - kalbėjo D.Kuolys.

"Lietuvos sąrašas" sieks, kad Seimo nariai būtų renkami tik vienmandatėse apygardose. "Seimo atkūrimo punktai - sutvirtinti atstovaujamosios valdžios santykius su rinkėjais, siekti, kad rinkimai vyktų tik vienmandatėse apygardose, kadangi matom, jog nepakanka reitingavimo daugiamandatėse, kad atsinaujintų partijos. Susiklosčiusi padėtis, kad partijose yra neliečiamųjų kastos, ir vargiai yra kokia nors galimybė kaip nors tas kastas pašalinti, todėl siūlom grįžti prie rinkimų būdo, kuris buvo renkant Atkuriamąjį Seimą", - sakė "Lietuvos sąrašo" tarybos narys filosofas Arūnas Bingelis.

Taryboje irgi esantis istorikas Antanas Kulakauskas sakė, kad savivalda yra vienas iš kertinų demokratijos pamatų, o "Lietuvos demokratiją yra be pamatų, todėl tas demokratijos pastatas panašus į pašiūrę". Pasak A.Kulakausko, pasirinktas kelias remti kitų partijų keliamus kandidatus, nes "telkiant iš įvairių partijų žmones, kurie pritaria, kad su demokratija nėra viskas gerai, geriau, nei gauti penkiolika vietų ir paskęsti tarp 141 parlamentarų".

Teisėsaugos reformą sudarytų tai, jog būtų atsisakyta Konstitucinio Teismo, jo galiojimus perduodant Aukščiausiajam Teismui, įvesti viešuosius klausymus prieš skiriant teisėjus, numatyti, kad daugiau teisėjų skirtų Seimas, o ne prezidentas.