„Atsakant juokais, tai jeigu paklaustumėte psichiatrinėje ligoninėje, ar jie visi laiko save sveiko proto, turbūt dauguma atsakytų, kad sveiko proto. Todėl kai žmonės patys save apibūdina, aš daug reikšmės neteikčiau“, - sakė konservatorius Jurgis Razma, pabrėžęs, kad konservatoriai-krikdemai yra centro dešinieji.

„Mes visų pirma ne viename savo dokumente esame pabrėžę, kad nesame kraštutiniai dešinieji, o visada pasakome, kad esame centro dešinieji. Tai tokio gryno dešiniųjų pavadinimo gal ir nevartotumėm, nes tikrai mūsų nuostatos ekonomikos srityje mes ir apie progresinius mokesčius pasvarstyti nebijom, tai tikrai yra centristinio požiūrio išraiška“, - pridūrė politikas.

Vilniui šiuo metu vadovaujantis konservatorius Raimundas Alekna taip pat teigia ant koalicijos partnerių nepykstąs, mat rinkėjai, jo nuomone, ir šiaip žino, kad konservatoriai taip pat pasižymi sveiku protu: „Ne tikrai nesijaučiam įžeisti, visi ir taip žino, kad mes sveiko proto, tai kam čia šitą akcentuoti?“

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabo narys Paulius Saudargas liberalų šūkį, kad jie yra sveiko proto dešinieji, įvertino kaip šios partijos desperaciją ir dūrį peiliu į nugarą koalicijos partneriams. Parlamentaro nuomone, perskaičius šį šūkį kyla klausimas, kurie dešinieji yra nesveiko proto.

„Tokį šūkį galima būtų vertinti kaip Liberalų sąjūdžio desperaciją matant savo neperspektyvius reitingus prieš rinkimus, nes tai galima suvokti gana neskaniai – kaip dūrį peiliu į nugarą koalicijos partneriams ir visų pirma Andriui Kubiliui. Nes toks savęs titulavimas „sveiko proto“ kvepia atsiribojimu nuo būtinų, tačiau visuomenėje nepopuliarių Vyriausybės ir koalicijos sprendimų krizės metu, taip pat nuo kitų dešinės ar centro dešinės partijų, su kuriomis kartu dirbame koalicijai labai sunkiu Lietuvai metu. Tai kurie dešinieji nesveiko proto?“, - svarstė P. Saudargas.

Liberalų sąjūdžio rinkimų štabo vadovas Šarūnas Gustainis savo ruožtu teigia, kad šūkis buvo konstruotas žvelgiant į savo partijos atstovų teigiamus bruožus, o ne niekinant kitus dešiniuosius.

„Mes tą šūkį kūrėm ne žiūrėdami į kitus, o žiūrėdami į save, vertindami save, savo požiūrį, savo galimybes. Mes nusprendėm, jog laikome save pakankamai racionaliais, turinčiais sveiko proto krizinėse situacijose, kurioje šiandien yra Lietuva, tai taip ir vertiname“, - sakė Š. Gustainis.