Tačiau tądien dievai buvo daugiau nei mielaširdingi ir padarė Liūtą pastoviu ženklu, suteikdami jam stabilumo ir tuo parodydami savo norą padėti liūtams kelyje į sėkmę ir valdžią.

Liepos 23 d.- rugpjūčio 22 d.

5- asis Zodiako ženklas.

2- asis ugninis ženklas.

2- asis pastovusis ženklas.

Valdančioji planeta: Saulė.

Laimingi skaičiai: 1 ir 2.

Astrologinis simbolis: liūtas.

Astrologinės spalvos: raudona, geltonai ruda, purpurinė ir juoda.

Astrologiniai akmenys: deimantas, rubinas, topazas.

Liūtas valdo 5 horoskopo namą.

Bendra asmenybės charakteristika

Po to dievai nusprendė, kad Liūtas bus ugninis ženklas, energingas, šiltas, dvasiškas. Ir pagaliau dievai susitarė leisti Liūtui valdyti 5- tąjį horoskopo namą, kuris tvarko meilę ir teatrą. Tačiau vienas dievų buvo nepatenkintas kitais, jausdamas, kad jie gadina Liūtą. Gali būti, kad rugpjūčio karštis padarė jį irzliu ir jis prakeikė Liūtus pareikšdamas, kad jie turės vieną charakterio trūkumą, kuris jiems sudarys sunkumų, išgaunant naudą iš kitų dievų dovanų. Šis trūkumas - išdidumas ir puikybė. Tas pats dievas stebėjo, kad, būdamas pastoviu ženklu, Liūtas būtų linkęs į užsispyrimą.

Šios istorijos moralė ta, kad Liūtas gali turėti naudos iš visų geradarių tada, kai nugalės savo išpuikusį “aš”, taps nuolankiu ir susitaikiusiu - tai sunkiausias išbandymas Liūtams.

Tačiau Liūtai “apdovanoti” užsispyrimu, kad galėtų laimėti kovą su savimi. Apdovanoti intelektu ir magnetizmu, kas pritraukia žmones, tačiau jie neturi kiekvienam vadovauti. Labai išvystyto proto ir gracingų manierų dėka, Liūtas dažnai vadinamas karališku ženklu. Jų astrologinis simbolis Liūtas laikomas žvėrių karaliumi. Tačiau kaip ir visi valdytojai, savo karūną Liūtai turi mokytis nešioti kukliai. Jie privalo prisiminti savo didžiąją nuodėmę - garbės troškimą.

Valdančioji Liūtų planeta Saulė apdovanoja juos garbingumu ir dideliu veržlumu, tačiau jie neturi pereikvoti savo energijos, įvairiai piktnaudžiaudami.

Liūtai mėgsta nešioti purpurinę žmogaus, užimančio gerą padėtį visuomenėje, mantiją ir rengti priėmimus, linksminti žmones, vaišinti juos geru maistu ir stipriaisiais vynais. Tačiau Liūtai turi saugotis, kad nebūtų gėda dėl savo pomėgio teatrališkumui. Jie turi priimti tą faktą, kad, norėdamas pasiekti aukštumas, žmogus turi pradėti nuo apatinio laiptelio, netgi jei jis neapkenčia juodų darbų ir mano, kad yra aukščiau smulkių darbų.

Šio ženklo žmonės - apsigimę vadai ir vadovai. Iš tikrųjų, kontroliuojanti pozicija - tai, ko siekia dauguma Liūtų.

Šio ženklo moterys patrauklios vyrams, tačiau jos neturi meluoti. Priešingu atveju, jos atstums tą žmogų, kurį stengiasi patraukti į save. Bendraudami su moterimis, Liūtai vyrai daug kalba apie save, savo galimybes ir gali atrodyti tikri plepiai.

Liūto ženklo žmonės - šilti, draugiški ir užjaučiantys, bet visada gilūs savo jausmais. Juose tarsi įmontuotas kontroliuojantis ir perjungiantis jų jausmus įtaisas, kuris visada suveikia tuomet, kai Liūto išdidumas pažabotas. Nei vienas kitas ženklas negali palikti meilužio su tokiu neužbaigtumu ir abejingumu, kaip Liūtas.

Kai Liūtai išmoks pažaboti savo norą valdyti, sumažinti savo pagyrūniškumą ir nesiekti viršaus savo išdidumu, jie gali būti puikūs: tuo atveju Liūtas vertas “Karališkojo ženklo” titulo. Jie gali būti geradariški. Kai išmoks būti demokratiški bendravime su žmonėmis, automatiškai bus dėmesio centre. Liūtai dažnai turi saugoti truputį savo sceninio meno ateities vaidinimui - jų asmeniniam gyvenimui.

Jie turi tapti ne tokiais impulsyviais ir veržliais, išmokti rodyti savo jausmus ir priimti kitų. Jie neturi tiek daug reikalauti iš kitų tol, kol jie patys nebus pasiruošę atiduoti tiek pat. Jie privalo suprasti, kad kitiems nelabai rūpi, kaip jie atrodo prieš kitus. Jie ne taip įsitempę ir rūpinasi gauti iš gyvenimo kuo daugiau.

Psichoseksualinė charakteristika

Dažniausiai Liūtai būna labai aistringi. Kaip ugninis ženklas, Liūtas pernelyg jausmingas. Atminkite, Liūtas valdo 5- tą horoskopo namą, kuris tvarko meilę ir pasitenkinimus. Liūtai gali lengvai pasiduoti savo meilės protrūkiams ir tapti aistringais su būdingu mūsų amžiui požiūriu į laisvą seksą. Liūtai visgi retai naudojasi įvairiais laukiniais būdais - jų išdidumas to neleidžia, nors kova su aistra ir pagunda didelė.

Liūtai ne tokie agresyvūs, nei kitų ugninių ženklų žmonės: Avinas, atvirai agresyvus ir romantiškas bei greitas Šaulys, nuolat ieškantis idealisto. Iš tikrųjų Liūtas gali tapti labai gundančiu, jei jis kuo nors susidomėjo. Jis visada galvoja taip: “Aš noriu tavęs, bet jei tu manęs nenori, tuomet ir man tu nereikalingas”.

Jei vyras – Liūtas, džiunglių karalius, užima poziciją, kuri Liūtę priverčia tapti agresyvia, tuomet jis rizikuoja savo damą prarasti visam laikui.

Dėl savo požiūrio “tu pats turi pas mane ateiti” daugeliui Liūtų nepasiseka gyvenime. Tačiau supraskite teisingai tą , rodos, abejingą Liūto vyro charakterio bruožą. Jie labai vyriški, o moterys - moteriškos. Liūtas vyras labai mėgsta būti viršesniu ir yra labai švelnus ( niekada nebūna grubus) bei vyriškas meilėje.

Liūtas visada nori parodyti, kad iš meilužių yra pats vyriškiausias. Jis giliai suinteresuotas tuo, ar atitinka partnerės seksualinius reikalavimus. Dažniausiai save jis įsivaizduoja Liūtu, užkariautoju, tikru žvėrių valdovu. Kadangi jis švelniai mylintis, stengsis įtikti, nors jam ir nereikia daug laiko tam, kad santykiai sutvirtėtų ir jo vyriškas geradariškumas įsitvirtintų. Tik tada jis gali atlikti tam tikrus seksualinius veiksmus. Jeigu jis tai daro, vadinasi jam reikia, kad Liūtė, jo karalienė suprastų, kad viską jis daro tik vardan jos, jos malonumui ir kad visa tai ne jo stilius.

Liūtė gali atsiliepti į subtilius karališkus reikalavimus. Ji, ko gero, elgsis pasyviai, kad primintų savo meilužiui, jog visų pirma ji yra karaliaus moteris, bet jei nutars pasinaudoti šablonu tam, kad sulaikytų savo karalių, ji gali tapti baisia, laukine kate.

Liūtai vyrai ir moterys labiau mėgsta tvirtą, švelnų ir ilgalaikį ryšį, nei gryną seksą. Jeigu jie ir palaiko santykius su kitais partneriais, tai tik todėl, kad jiems nepatinka, kaip su jais elgiasi dabartiniai partneriai. Jie ieško naujų meilužių, ne partnerių. Kai jiems atrodo, kad rado tą, kuris atitinka jų seksualinius, dvasinius ir intelektualinius poreikius, jie ilgai blaškosi, kol galutinai nusprendžia ir nutraukia santykius su sena meile. Atminkite, Liūtai pastovūs savo manieromis ir elgesiu, laikydamiesi savo senų įpročių siauro tiesaus takelio tol, kol jie atrodo netinkantys. Tuomet savo meilę jie keičia galutinai ir negailėdami tų, kuriuos paliko.

Nors Liūtai šilti ir aistringi žmonės, siekdami kokio nors tikslo, jie gali bandyti įtikti kitiems. Kai su žmonėmis jie bando manevruoti asmeninėje, darbo ir socialinėje srityje, daro tai nepastebimai ir meniškai. Liūtai ir vyrai, ir moterys turi daug kantrybės, todėl gali naudoti neseksualinę strategiją, kuri reikalauja daug laiko ir pastangų. Jie turi kozirius ir stebi, kad jų karališkasis dvaras būtų pilnas garbingų inteligentiškų sąjungininkų, vykdančių jų įsakymus.

Jie veda iš išskaičiavimo, kreipiasi siekdami politikų palankumo, jiems pataikauja. Apskritai reikėtų suprasti, kad Liūtų negalima nupirkti už reikalo kainą. Jie taipogi nepasirinks antros rūšies prekės. Jie sąžiningi savo poelgiais, ir jeigu daug reikalauja iš žmonių, vadinasi pasiruošę daug atiduoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)