Siūlome pabandyti namuose pasigaminti tikrą itališką delikatesą –
Taljetelle su vištiena ir grietinėlės padažu
.

Taljetelle – tai makaronų rūšis. Tai ilgi, plokšti, platūs makaronai, panašūs į juosteles. Jų galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje.

Vienai porcijai pagaminti jums reikės:

1 vištos krūtinėlės, be kaulų ir odos,
1 šaukšto sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų svogūnų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
10 lapelių supjaustytų špinatų,
100 g grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
80g makaronų taljetelle.

Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1: 10). Nepervirkite – jie turi būti truputį kietoki viduje. Italai tai vadina ,,al dente“ – jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.

Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibartytą juodaisiais pipirais, druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.

Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus. Kaitinkite keletą minučių, nuolatos atsargiai pamaišant mentele, kad nesutrintumėte makaronų.

Kai pastebėsite, kad padažas prilimpa prie makaronų – patiekalas paruoštas. Taljetelle reikia dėti į lėkštes, šalia paukštienos krūtinėlės ir apibarstyti tarkuotu ,,Parmezano“ sūriu.

Kartu patiekite daugiau tarkuoto sūrio ir ką tik sumaltus pipirus. Patiekalas patiekiamas karštas.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)