Užsukusi į virtualią naktinžmogių draugiją, plieki laiškus šauniausiems
matadorams, oušenams
ir
bradams
, tačiau intuityviai vengi su jais susitikti. Praktika rodo, kad šaunuolių slapyvardžiais dažniausiai dangstosi užsimiegoję kompiuterių vergai, vidutinio amžiaus nuobodos, laiką leidžiantys kalakutienos troškinio vakarėliuose, ir nemažai keistuolių, besiviliančių pakeisti savo gyvenimą.

Jei nenori susipažinti su dešimtimis ne tavo tipo vaikinų, psichologai pataria iškoduoti jų slapyvardžius. Siekiantys aplinkinių dėmesio ir žvaigždės statuso žmonės savo nick’ą rašo didžiosiomis raidėmis, tekstą margina įvairiomis spalvomis, šauktukais bei klaustukais, mėgsta kai kuriuos žodžius pabraukti. Žinoma, tai nėra šimtaprocentė taisyklė. Gali būti, jog forumo dalyviui šiaip bloga nuotaika, todėl jo tekstai šiandien nusėti šauktukų.

Visiškai įmanoma, kad ALPINISTAS neserga dėmesio trūkumu — tiesiog dievina slidinėjimą ir ieško bendraminčių. Jei tave užkalbino Supermenas, verta suklusti. Tikėtina, jog su tavimi bendrauja šeštokas, norintis išsiugdyti šaunuolio savybių. Palinkėk jam sėkmės, nes jis dar turi šansų toks tapti.

Padedami psichologės Loretos Grinkevičiūtės, pabandykime perprasti forumų lankytojų slapyvardžius ir pagal juos sudaryti virtualių asmenybių mini vadovą.

Avantiūristai ar artistai?

Susirašinėji su keliais žmonėmis, tačiau atrodo, tarsi bendrautum su vienu: tos pačios gramatinės klaidos, panašūs juokeliai ir minčių painiava panaši. Tikriausiai bendrauji ne su sielos dvyniais tryniais, bet su tuo pačiu tipu, virtualiame pasaulyje bandančiu nugyventi tris ar daugiau skirtingų gyvenimų. Nebijok, jis — ne iškrypėlis. Paprasčiausiai smalsus pilietis, kuris nori pabūti daugelio asmenybių kailyje. Įsijausti į kelis gyvenimus tuo pat metu ne taip paprasta, tai geba tik artistiškos ir lakios vaizduotės asmenybės. Abejoti dėl tolesnės pažinties turėtum tik pagavusi tipą, vartojantį nei daugiau, nei mažiau — būtent du slapyvardžius. Psichologai juos laiko dviveidžiais avantiūristais.

Merginų vualiai

Tigriukė, Pantera, Kica, Kiska ir kitos save su katėmis siejančios merginos psichologei pasirodė tikros moterys. Labai dažnai mintyse save gretiname su katėmis, nes jos simbolizuoja seksualumą, yra švelnios ir geba save apginti. Tigriukę būtų galima apkaltinti grobuoniška prigimtimi, bet mažybinė žodžio forma lyg ir įtikina, jog mergina nepretenduoja į plėšrūnes. Panašiai kaip ir kitoms katėms, jai reikia jaukių namų bei šeimos. Katiniškus slapyvardžius renkasi jautrios bei ištikimos merginos. Jas lengva įžeisti, o pikto žodžio, kaip ir pridera katėms, jos ilgai nepamirš. Būtinai ras būdų tai priminti.

Visi vardai nuo Angelės iki Vanesos sunkiai pasiduoda interpretacijai. Gali pasivadinti Vanesa, jei labai pavydi aktoriaus Johnny Deppo žmonai dainininkei Vanessai Paradis, Giedre — jei gretini save su seksualiausiąja lietuvaite Giedre Rusyte. Dažnai merginos skolinasi svetimus vardus, kurie joms ne tik gražiai skamba, bet ir siejasi su autoritetingomis žaviomis moterimis. Tai veikia tarsi apsauginis laukas. Sakoma, vardai formuoja charakterį. Gali būti, jog keisdamos vardus merginos bando koreguoti savo gyvenimą.

Saldutė, Širdutė, Karamelė, Meilutė ir kiti saldumynai susuka vaikinams galvas. Į forumus saldžiosios merginos ateina tik pakoketuoti. Jos gali pasakoti apie nėriniuotus apatinius ir kamasutrą, bet kai tik vaikinas pasisiūlys į svečius, išgirs atsakymą, kad lova užminuota, o pati Meilutė dings iš forumo. Saldučių tikslas — siekti vyrų dėmesio žadinant aistrą. Tikrovėje tai gali būti palyginti susikausčiusios asmenybės.

Nimfa, Fiesta, Tera, Kasandra rafinuotos nuo pat pirmojo pasisveikinimo. Permainingos ir jausmingos, mėgsta savigraužos seansus. Jei ilgai nesulaukia komplimentų ir liaupsių, jų pasitikėjimas savimi ima bliūkšti. Įnoringos pašnekovės, atsakančios ne į visus laiškus bei žinutes. Kita tokių slapyvardžių mėgėjų kategorija — vyresnio amžiaus moterys, dievinančios serialus, meilės romanus ir pasakas suaugusiesiems.

Laimužė, Saulytė, Ramuniux, Spinduliukė, Aurytė dvelkia infantilumu: naivumo šleifas paskui jas velkasi nuo vaikystės. Jos gali būti labai verksmingos perdėto jautrumo asmenybės, bet savo nuotaikas stropiai maskuos siųsdamos šypsenėles. Šios merginos lengvai bendrauja, yra nuoširdžios ir tikisi visiems žmonėms išlikti geros. Gali būti prisiregistravusios dešimtyse forumų, nes didumą laiko mėgsta leisti prie kompiuterio. Jų svajonė — turėti šimtus bičiulių, nes vienatvė gąsdina.

Crystal, Silvery, Aukselis — brangios mergaitės arba bent jau nori tokios atrodyti aplinkiniams. Kaip visi brangakmeniai ir taurieji metalai, turi aštrių kampų. Tam tikros slapyvardžių užuominos į šaltumą bei savo vertės žinojimą rodo, kad jos negali bendrauti su bet kuo. Žavisi filmu “Esminis instinktas” ir moterimis, panašiomis į Sharon Stone. Gali būti tylios ir uždaros stebėtojos, tačiau ką tada veikia interneto bendruomenėje? Tikrina, ar kas nors pastebės brangenybes ir ryšis jas nušlifuoti.

Vaikinų kaukės

Pitonas, Chameleonas, Žaltys — visa roplių giminė simbolizuoja... falą. Saldutė gundo lipšnumu, o Pitonas — galia, jėga ir... ilgiu. Jis bijo ilgalaikių santykių ir ginčų su mergina. Iš tokių vyrukų nesitikėk intelektualių pokalbių. Kai kuriems jų net reikėtų kreiptis į seksualinės detoksikacijos kliniką (jei tokios egzistuotų). Atsiprašome, jei įžeidėme gamtininkus, kurie ropliais pasivadino pagerbdami savo augintinius.

Naglas, Rotveileris, Kumštis meta iššūkį internautams, nes tikrovėje nesiryžta kelti revoliucijų. Tik čatuose jie — galiūnai, o kolegijose ar universitetuose galynėtis jiems sunkiai sekasi. Nuėjusi su tokiu tipu į pasimatymą nesistebėk, kad jis atrodys ne pagal sezoną ir madą: vidurvasarį mūvės violetines tėtės velveto kelnes ir snaigėmis margintą megztinį arba bus nuo galvos iki kojų apsitaisęs “Adidas”.

Roby, Robbie, Robiuks, Robas asocijuojasi su pleibojaus Robbie Williams antrininkais.

Dauguma vaikinų nori būti panašūs į patrakusią žvaigždę, kuri per dieną mylisi su dešimčia gerbėjų. Tokius slapyvardžius renkasi tie, kurie nori atrodyti šaunesni, nors ir tikrovėje nėra paskutiniai mulkiai. Vyrukai puikiai suvokia, kad iki žvaigždės dar reikia pasitempti, bet dėl išvaizdos ir talento trūkumo nesisieloja. Tikėtina, jog į pokalbių svetainę dėjo ne savo nuotraukas. Tiesa, nenustebk sužinojusi, kad kai kuriems robiams — vos trylika metų: juk dainininkas labai populiarus, o jo vardas skamba seksualiai.

Pegasas, Romeo, Boy Toy — nežemiški vaikinai virtualioje erdvėje ir paprasti tikrovėje. Nemanyk, kad Pegasas nuneš ant sparnų tave ten, kur nenuneša sapnai: jis pats laukia, kol juo susidomėsi. Iniciatyva tokie vaikinai netrykšta: jų nuomone, patrauklus slapyvardis atkreipia dėmesį, todėl norėdama su jais susidraugauti pirmą žingsnį turi žengti pati. Jie nori išlikti paslaptingi, mėgsta pabrėžti savo išskirtinumą, nors nė patys neįtaria, jog stengtis nereikia: jie — normalūs vaikinai.

Rebel, Rioter, Unruly, Turbulentas — skirtingo amžiaus maištininkų atmaina, nemažai literatūros skaitanti angliškai. Jie maištauja pirmiausia mintyse. Savo slapyvardžiu įspėja, kad yra ne iš kelmo spirti: gali karštai diskutuoti, apsimesti protingiausiais iš protingiausiųjų. Vienas gali būti labai jaunas energingas vyrukas, ryšintis guy from Ibiza stiliaus skarelę, kitas — vidutinio amžiaus krizės apimtas dėdė, prisėdęs prie sūnėno kompiuterio.