Subalansuota dieta.
Baltymų (pagrindinės medžiagos, kuriančios visas mūsų organizmo ląsteles ir audinius), riebalų ir angliavandenių (nepamainomo energijos šaltinio), iš kurių susideda visas mūsų maistas, santykis turi būti idealus: 10-15 procentų baltymų, 25-30 procentų riebalų ir likusi dalis skiriama angliavandeniams.

Turtinga mineralais ir vitaminais. Kai racione yra gausu šių medžiagų, mes jaučiamės puikiai, dirbame be nuovargio, greitai galvojame, lengvai susitvarkome su bet kokiais rūpesčiais ar negalavimais.

Mažai kaloringa, tačiau nenusileidžianti žemiau 1100-1200 kilo kalorijų tiems, kurie mėgsta tik pasvajoti apie keliones, pasivaikščiojimus, užsiėmimą sportu ir 1600-1800 kilo kalorijų tiems, kurie iš tiesų gyvena aktyvų gyvenimo būdą. Jus vilioja pasakiškai greiti rezultatai, kuriuos siūlo eilinė madinga dieta, kurios raciono kaloringumas nesiekia 1000 kilo kalorijų?

Verta sužinoti, kaip tokių rezultatų pasiekiama: įsijungia badavimo refleksas ir organizmas kaip kurą pradeda naudoti raumeninį audinį, o riebalų atsargos taip ir pasilieka nė nepaliestos. Lieknėti savo raumenų sąskaita labai pavojinga sveikatai ir, svarbiausia, visiškai neperspektyvu.

Individuali, tinkanti būtent jums, sudaryta atsižvelgiant į jūsų gyvenimo būdą ir charakterio ypatybes.

Lengva ir paprasta. Jokių kulinarinių šedevrų! Visi patiekalai turi būti pagaminami greitai ir iš tų produktų, kurie visuomet yra po ranka.

- 1 kg, - 2 kg, - 3 kg… Siūlome jums keletą dietų variantų pasirinkimui. Mūsų siūlomos dietos idealiai atitinka visus teisingos, sveikos mitybos principus, leidžia lengvai ir greitai atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų. Išsirinkite tą, kuri geriausiai atitinka jūsų tikslus, charakterį ir įprastą gyvenimo būdą. Pasikeitė jūsų įpročiai, ketinimai, gyvenimiškos aplinkybės? Išmėginkite kitą variantą arba paprasčiausiai juos kombinuokite.

Pirmasis variantas. Jūs – impulsyvios. Jūsų nuomone geras rezultatas yra tas, kuris yra greitai pasiekiamas. Norėdamos jo pasiekti jūs esate pasirengę įdėti maksimumą pastangų ir kentėti alkį, tačiau tik apibrėžtą neilgą laiko tarpą.

Bet kokio reikalo imatės su dideliu entuziazmu, tačiau, nesulaukusios momentinio rezultato, galite lengvai jį mesti, neužbaigusios iki galo. Aktyviai nesportuojate, tačiau jūsų gyvenime pakanka judėjimo ir tai jums leidžia palaikyti neblogą fizinę formą. Svajojate atsikratyti 2-3 papildomų kilogramų, kuriuos sukaupėte per žiemą.

Efektyvi dieta: griežta, tačiau trumpalaikė. Tokia, kuri jums leis pamatyti trokštamus rezultatus jau po keleto dienų. Vėliau, norėdami užtvirtinti pasiektus rezultatus, būtinai stebėkite, ką valgote ir kiek valgote (iš pradžių naudinga tai rašytis, ant popieriaus lapo skrupulingai fiksuojant savo dienos racioną), tuo pat metu atkreipkite dėmesį ir į maisto kaloringumą.

Iš ryto: stiklinė paprasto vandens.

Pusryčiams: tosteris su gabalėliu brinzos arba neriebaus sūrio, stiklinė nuriebinto pieno, kefyro arba indelis natūralaus jogurto, priklausomai nuo metų laiko vienas apelsinas arba du obuoliai, kriaušės ar sauja džiovintų vaisių (slyvų, razinų ir pan.), kava arba arbata (be cukraus, galima su dirbtiniais saldikliais).

Pietums: 150 g virtos arba folijoje keptos viščiuko mėsos (geriausia – krūtinėlės) arba žuvies, daržovių salotos, užpiltos citrinos sultimis, gabalėlis juodos arba rupios duonos, kivi vaisius.

Pavakariams: stiklinė pieno arba kefyro.

Vakarienei: stiklinė sulčių (geriausia – šviežiai išspaustų), 2 kiaušiniai (keiskite su 70 g žuvis arba 100 g neriebios mėsos), 200 g troškintų arba virtų daržovių (pavyzdžiui, geltonųjų pupelių arba špinatų).

Trukmė: daugiausia – 5-8 dienos, esant būtinybei galima pakartoti kas 2-2,5 savaitės.

Psichologai mano, kad, laikantis dietos, retkarčiais reikia save pamaloninti. Pavyzdžiui, saldumynais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją