„Viena iš aktyviausių ir agresyviausių kampanijų yra „Sofacy/APT 28“, – nurodė agentūra BfV, pridūrusi, kad „įžvelgia Rusijos valstybės kontrolės įrodymų“ toje operacijoje, per kurią kompiuteriai buvo užkrėsti vadinamaisiais Trojos arkliais.

Operacijos „Sofacy“ tikslas buvo vogti duomenis, o kita kampanija – „Sandworm“ – taip pat turėjo trikdyti IT sistemų darbą, sakoma BfV pranešime.

„Ji buvo nukreipta ne vien prieš vyriausybės postus, bet iš prieš ryšių bendroves, energijos tiekėjus ir aukštojo mokslo įstaigas“, – pabrėžė agentūra.

IT ekspertai yra sakę, kad praeitų metų pabaigoje užfiksuoti elektros tinklų gedimai dalyje Ukrainos buvo susiję su „Sandworm“ ataka.

„Kampanijų, kurias stebi BfV, tikslas paprastai būna perimti informacijos – tai yra, šnipinėti“, – sakoma BfV vadovo Hanso-Georgo Maasseno (Hanso Georgo Maseno) pranešime.

„Tačiau Rusijos slaptosios tarnybos taip pat parodė esančios pasiruošusio vykdyti diversijas“, – pridūrė jis.

„Sofacy“ ataka, kuri praeitais metais smogė Vokietijos parlamento žemiesiems rūmams, taip pat paveikė vieną kompiuterį kanclerės Angelos Merkel biure Bundestage, nurodė vietos žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)