Naujojo komplekso projektą parengė ir įgyvendina projektavimo ir inžinerinio konsultavimo bendrovė „Baltic Engineers“. Planuojama, kad 18 tūkst kv. m pastatų komplekso projektavimo darbai baigsis bei statybų rangovo konkursas įvyks iki šių metų gruodžio mėnesio, rašoma pranešime spaudai.

Projektą įgyvendinančios bendrovės vadovas Darius Kvedaras tikina, jog fakulteto pastatas bus draugiškas aplinkai, ilgaamžis ir racionalus. Pastato fasadų kompozicija atrinkta iš trijų visiškai skirtingų variantų.

D. Kvedaro teigimu, pastato fasado forma ir aukštis yra palankiausi inžinerinių sistemų įrengimui, todėl investicijos joms įrengti ir prižiūrėti bus santykinai mažiausios. Pastato fasadas suprojektuotas taip, kad numatytos mokymosi ir poilsio zonos šiltuoju metų laiku kiek įmanoma ilgiau būtų šešėlyje. Taip sumažės išlaidos patalpų šaldymui. Šiluma ir šaltis pastatui bus tiekiami iš geoterminės jėgainės sumontuotos po pastatu.

Naujojo VU MIF komplekso projekte numatyta įrengti vieną moderniausių duomenų centrų šalyje, kuris užims vos 121 kv. m. Tai yra 40 kartų mažesnis plotas lyginant su dar sovietmečiu statytu, jau nebenaudojamu senuoju skaičiavimo centru, stovinčiu greta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)