Skambučių kainos, yra nustačiusi EK, turi būti tokios pat kaip ir šalies viduje, o padidėti gali tik iki 5 euro centrų. Atsiliepiamų skambučių tarifai turi būti tokie patys kaip ir šalies viduje, pridedant ne daugiau kaip vieną euro centą. SMS žinutės kaina neturi viršyti įprastinės kainos daugiau nei dviem euro centais. Inerneto megabaito kaina neturėtų viršyti įprastinės kainos 5 penkiais centais.

„Tele2“ teigia siūlantys dar mažesnes kainas

Užsisakius specialius mobiliojo interneto paketus, naršymas kainuos beveik 2,5 karto mažiau, nei Europos Komisijos nustatyta maksimali riba.

Europos Komisijos sprendimu nuo balandžio 30 d. tarptinklinio ryšio (roaming) priemoka už megabaitą duomenų Europos Sąjungoje (ES) ir Norvegijoje, Islandijoje bei Lichtenšteine bei kitose Europos Ekonominės Erdvės (EEE) šalyse šių valstybių vartotojams negali viršyti 5 euro centų be PVM.

Tuo tarpu „Tele2“ vartotojai internetu visose ES ir EEE šalyse galės naudotis užsisakę duomenų paketus, su kuriais priemoka už sunaudotą megabaitą bus daugiau nei dvigubai mažesnė – 2,0666 euro cento be PVM arba 2,5 euro cento su PVM.

Sutaupyti leidžiančius Europos interneto paketus galima rinktis pagal reikiamą duomenų kiekį. Parai jau galima užsisakyti 100 MB už 2,5 euro arba 200 MB už 5 eurus. Trims paroms – 400 MB už 10 eurų arba 900 MB už 22,5 euro. Neužsakant duomenų paketo, naršymas Europos Sąjungoje ir EEE šalyse kainuos 6,05 euro cento su PVM.

Iš anksto rūpintis interneto paslaugų užsienyje užsakymu nereikės – apie kainas ir galimybę užsisakyti internetą vartotojai bus informuojami SMS žinutę kiekvieną kartą kirtus Europos Sąjungos ar EEE valstybės sieną.

Neužsisakius plano ir pradėjus naudotis internetu, bus mokamas standartinis ES nustatytas mokestis: naršymas Europos Sąjungoje ir EEE šalyse kainuos 6,05 euro cento su PVM, tačiau tokiu atveju, kaip DELFI tvirtino kompanijos korporatyvinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas, vartotojams bus darkart pasiūlyta pasirinkti pigiau atsieinantį planą.

Kitos ryšio paslaugos taip pat pigesnės

Europos Komisijos sprendimu nuo balandžio 30 d. keliaujantiems į ES šalis, Norvegiją, Islandiją bei Lichtenšteiną pigs ne tik mobilusis internetas, bet ir kitos ryšio paslaugos.

Tarptinklinio ryšio priemoka už pokalbių minutę „Tele2“ klientams bus 0,0605 euro su PVM, išsiųstos SMS žinutės – 2,42 euro cento su PVM.

Jei Lietuvoje vartotojas naudojasi neribotų pokalbių ir SMS planu, kaip dabar daro didelė dalis klientų, paslaugos kainuos tiktai tarptinklinio ryšio priemoką. Jei naudojantis paslaugomis būtų mokama už kiekvieną minutę ir žinutę, priemoka būtų pridedama prie jų kainos.

Įeinantis atsilieptas pokalbis visais atvejais kainuos 1,694 euro cento už minutę su PVM.

Iki šiol kompanijos „Tele2“ klientai į Lietuvą iš ES šalių galėjo paskambinti už 0,23 minutės, tiek pat kainavo pokalbiai svečios šalies viduje. SMS siuntimo kaina 0,07 euro, o mobilaus interneto kaina – 0,24 euro už MB. MMS žinutė, kainuoja 0,1 euro. Kompanija taip pat siūlo keletą planų, kuriais galima sumažinti ne tik skambučių, bet ir duomenų mokesčius.

„Bitė Lietuva“ planus pristatė metų pradžioje

Bitė Lietuva“ taip pat yra pristačiusi planus keliaujantiems: jos atstovai yra tvirtinę, kad nauji planai sudaryti atsižvelgiant į klientų įpročius kalbėti, susirašinėti ir naršyti Lietuvoje.

„Europa 1“ suteiks vienai parai po 5 minučių ir 5 SMS arba MMS, taip pat 10 megabaitų. Ilgesnėms kelionėms arba didesniems poreikiams skirti kiti du planai – „Europa 7“ (50 min., 50 SMS/MMS ir 90 MB) bei „Europa 30“ (100 min., 100 SMS/MMS ir 150 MB).

Dienos planas „Europa 1“ kainuos 0,64 Eur, o per parą prakalbėjus 5 minučių, išsiuntus 5 SMS ir išnaudojus 10 MB bei už juos mokant iki šiol galiojusiomis kainomis, galutinė suma siektų 15,73 Eur, tad naujojo plano kaina yra 6,07 kartų mažesnė.

Savaitės planas „Europa 7“ kainuoja 5,99 Eur – tai 6,16 kartų mažiau, palyginus su 36,91 Eur, kuriuos tektų sumokėti už plane numatytas paslaugas. Mėnesio planas „Europa 30“ už 9,99 Eur yra 6,7 kartų pigesnis nei tektų susimokėti ankstesniais tarifais.

Jei vartotojai nepasirenka kitaip, nuo kovo 1 d. jiems Europoje pradėjus naudotis mobiliuoju ryšiu automatiškai įsijungia trumpiausiai galiojantis ir pigiausiais planas „Europa 1“.

Kai kuriais atvejais, siekiant sutaupyti ir nesirengiant daug plepėti bei nenorint, kad pradėtų galioti pigiausias planas išsiuntus vieną žinutę, pašnekėjus minutę, reikės pranešti „Bitės“ atstovams: tokiu atveju jie išjungs plano galiojimą ir mokėti abonementinio mokesčio siunčiant žinutę ar kelias, nereikės. Tokiu atveju galios „Bitės“ siūlomos dabartinio ryšio užsienyje kainos.

„Omnitel“ ryšio užsienyje kaina priklausys nuo vietinių tarifų

„Išeinantis skambutis į ES šalis kainuos priklausomai nuo vietinio to plano tarifo. Mokestis bus apskaičiuojamas pagal formulę tarifas Lietuvoje plius 0,0605 euro, bet ne daugiau nei 0,23 euro. Turint omenyje, kad didelė dalis vartotojų turi neribotus planus, jiems minutė kainuos vos 0,0605 euro“, - tvirtino „Teo” ir „Omnitel” atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis. Jis pabrėžė, kad tarifų yra daug, o nuo jų ir priklausys bendra pokalbio ES ir EET kaina.

Įeinanti skambučio minutė, kaip nurodoma „Omnitel” svetainėje, kainuos 0,0138 euro.

Trumposios žinutės kainą galima apskaičiuoti prie tarifo Lietuvoje pridėjus 0,0242 euro, tačiau ši suma negali būti didesnė nei 0,0726 euro.

Mobiliųjų duomenų megabaitas privatiems abonentams, turintiems Mano S, M, L, XL bei XXL planus, Skandinavijos ir Baltijos šalių grupėse bus apmokestintas taip pat kaip Lietuvoje, su kitais mokėjimo planais megabaitas kainuos 0,0605 euro, o per dieną išnaudojus 50 megabaitų, likusiais duomenimis iki 100 MB bus galima naudotis nemokant papildomai.

Turint mokėjimo planus L, XL, XXL, kitose ES šalyse išduodamas tam tikras mebagaitų skaičius dienai: atitinkamai 15, 25 35. Kitus planus turintieji naršys už 0,0605 euro. Verslui megabaito kaina bus apskaičiuota prie Lietuvos tarifo pridėjus 0,0605 euro, tačiau bendra megabaito kaina neviršys 0,242 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)